Pääministeri Rinne tapasi al-Holin leirillä olevien suomalais­naisten omaisia – hallitus panttaa yhä päätöstään

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Rinne sanoi naisten ja lasten läheisille Suomen tekevän tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu.
Pääministeri Antti Rinne (sd) on tänään tavannut Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten lähipiiriä. Mukana pääministerin koolle kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Valtioneuvoston viestintäjohtajan Päivi Anttikosken mukaan tapaaminen järjestettiin tänään perjantaina iltapäivästä.
  • Yllä olevalla videolla näkymiä al-Holin leiriltä kesäkuulta.
Enempää Anttikoski ei tapaamisesta kerro, sillä kyse oli hänen mukaansa luottamuksellisesta keskustelusta läheisten ja ministereiden välillä.

Anttikosken mukaan tapaamisessa olivat paikalla lähes kaikki Al-Holin leirillä olevien suomalaisten läheiset.

– Kuuntelin Al-holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu, Valtioneuvosto kertoo Rinteen todenneen tapaamisen jälkeen.

Tapaaminen ministereiden ja läheisten välillä oli osa selvitystyötä, jota tilanteen vuoksi tehdään, Valtioneuvostosta kerrotaan.

Rinteen mukaan Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu. Hallitus ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, miten Al-Holin leirillä olevien suomalaisten osalta tullaan toiminaan.

Olot leirillä ovat vaikeat ja leiriä ylläpitävä Syyrian kurdihallinto on toivonut, että ainakin lapset haettaisiin sieltä pian pois.