Keskustan Kärnä harkitsee puheenjohtajakisaa – ”Keskusta tarvitsee nyt aidon kisan”

Julkaistu:

Keskusta päättää uudesta puheenjohtajasta syyskuussa.
Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä ilmoittaa harkitsevansa asettumista puheenjohtajaehdokkaaksi.

Kärnä kertoo asiasta tiedotteessa.

– Olin alunperin sitä mieltä, että voisin palvella puoluetta paremmin jossain muussa tehtävässä ja olin aikonut asettua ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi vuonna 2020. Nyt on kuitenkin laitettava kroppa likoon, mikäli uusia puheenjohtajaehdokkaita ei ilmaannu, Kärnä kirjoittaa.

Toistaiseksi keskustan puheenjohtajakisaan ei ole ilmoittautunut muita kuin puolustusministeri Antti Kaikkonen. Keskusta päättää uudesta puheenjohtajasta ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuun alussa.

Ilta-Sanomien tavoittama Kärnä sanoo, että lopullinen päätös asiasta tehdään ”ensi kuun alussa”. Päätös riippuu siitä, ketä on asettunut ehdolle. Hän ei kuitenkaan kerro suoraan, kenen ehdokkuutta se vaatisi, että Kärnä ei kisaan lähtisi.

– Haluan arvioida sen listan kokonaisuutena, että ketä siellä on. Keskusta tarvitsee nyt aidon kisan, enemmän kuin kaksi ehdokasta. Keskusta tarvitsee vahvan aatteellisen keskustelun siitä, mikä puolueen tulevaisuus tulee olemaan, Kärnä kertoo.

Hän kertoo katsoneensa aiheelliseksi tiedottaa harkitsemisestaan, koska kentän paine on ollut ”niin valtava”. Erityisesti pohjoisesta on tullut viestiä, että kisaan on lähdettävä.

Kärnä sanoo, että puolueen käsitys omasta linjastaan on hämärtynyt Juha Sipilän aikana. Kärnän mukaan keskusta tuottaa paljon kompromissipäätöksiä, jotka ei ole oikein kenellekään kannattajalle täysin mieluisia. Se on ehkä hyväkin asia, koska diversiteetti on rikkaus.

Mutta.

– Meidän tulee uudelleen löytää nyt se aatteellinen liima, joka pitää meidät keskustalaiset yhdessä. Ja mikä se liima on 2020-luvulla, niin se ei ole täysin kirkastunut ja se täytyy nyt puolueessa kirkastua.

Kärnä ei kuitenkaan anna kritiikkiä Kaikkoselle.

– Meillä on hyvin erilainen profiili Kaikkosen kanssa. Hän on hieno mies, ja olen hyvin tyytyväinen että hän lähti tähän kisaan mukaan. Itse toisin vahvaa pohjoista lappilaista osaamista ja näkökulmaa. Haluan, että keskusta tulee edelleen olemaan se ainoa puolue, joka on aidosti koko maan asialla, eikä lähde mukaan tällaisiin hullutuksiin kaupungistumisen keinotekoisesta vauhdittamisesta.

Hän korostaa myös, ettei halua kritisoida Sipilää.

– Ei kritiikkiä Sipilälle, mutta ehkä meillä on puolueessa hämärtynyt se linja.

Tiedotteessa Kärnä sanoo, että ”mikäli lähden kisaan, lähden voittamaan sen”.

– Ympäri Suomea kentältä saamieni viestien perusteella näin myös tapahtuu.

Juttua päivitetty 20.6.2019 kello 17.22. Päivitetty kauttaaltaan Mikko Kärnän kommenteilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt