Harkimo HS:lle: Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi, jotta liike pysyy hengissä – ”Ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä”

Julkaistu:

Harkimo muutti aiempaa linjaa, jotta liike pysyisi hengissä.
Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi, kertoo Helsingin Sanomat. Asiasta kertoo HS:lle liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Harry Harkimo.

Harkimon mukaan vaadittavat 5 000 kannattajakorttia on tarkoitus saada kerättyä elokuun loppuun mennessä.

Kokoomuksesta eronnut Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner perustivat Liike Nytin viime vuonna. Liikkeen tarkoituksena oli tarjota vaihtoehto perinteisille puolueille ja tehdä politiikkaa uudella tavalla. Yhtenä johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

– Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä. Mutta jos haluamme kasvaa ja vaikuttaa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä puolueeksi. Muutoin tämä kuolisi tähän, Harkimo sanoo HS:lle.

Harkimo perustelee puolueeksi muuttumista muun muassa sillä, että ehdokkaiden asettaminen on muuten liian hankalaa. Asiaan vaikutti Harkimon mukaan myös se, että hänen oma 39 000 euron Liike Nytiltä tullut vaalirahoituksensa todettiin lainvastaiseksi.

Harkimo kertoo ennen lopullista ratkaisua kiertäneensä Suomea kysymässä Liike Nytin kannattajilta näkemystä asiasta.

– Sadoista ihmisistä vain pari sanoi, että ei puolueeksi.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Liike Nyt sai reilut 69 000 ääntä, ja vain Harkimo pääsi liikkeen listoilta eduskuntaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt