Setä Arkadia: Juhannustaika kertoo, miten käy hallituksen – kenet Mikko Kärnä näkee lähteessä?

Julkaistu:

Setä Arkadia
Setä Arkadia alias Timo Haapala käy läpi juhannustaikojen perinnemaailmaa ja kertoo niiden perusteella, kestääkö hallitus ja mikä on tilanne kepulaisten puheenjohtajapelissä.
Tervetuloa, arvoisa lukija, Setä Arkadian juhannuspalstalle!

Tämä on setämiesten virallinen lukemisto, jota ei ole kielletty naisoletetuiltakaan, olipa kyseessä prinsessa jäillä tai ilman, tahi vaikka maatalon emäntä.

Tällä kertaa keskitymme poliittisiin juhannustaikoihin, joista voi ennustaa a) kepun b) hallituksen tulevaisuuden.

Varaslähdöstä vastasi puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk), joka jo ennen juhannussaunaa varmisti pyrkivänsä kepun puheenjohtajaksi Kouvolassa syyskuussa. Juhannuslöylyissä harkinta syvenee, varsinkin jos ”Kanki” on saanut myytyä ex-puolisonsa Satu Taiveahon (sd) kanssa Tuusulan lemmenpesänsä, joka on tullut tutuksi maamme naistenlehtien, nyt enempi kiinteistövälittäjän sivuilta.

Jos tai kun ”Kanki” katsoo juhannusaattona kaivoon tai Tuusulan Rusutjärven tyyneen pintaan ja näkee vedenpinnassa ex-kansanedustaja Jukka Vihriälän (kesk) nurmolaisen vaalitaulukauppiaan pärstän, Kaikkosen kannattaa varautua Nuorisosäätiön myötä tulleen ehdollisen vankeustuomion esille nousemiseen kampanjan aikana, varsinkin, jos hän aikoo ottaa Mika Lintilältä (kesk) valtiovarainministerin salkun.

Torniossa elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk) puolestaan voi tanssia pelloilla, kerätä neliapiloita tai toista kepulaisten lempikukkaa, sopimusohraa, juhannusyönä tyynynsä alle. Jos ne aamulla ovat muuttuneet nokkosiksi, kannattaa noudattaa kulttuuri- ja tiedeministeri Annika Saarikon (kesk) toivomusta, eikä lähteä Kaikkosen vastaehdokkaaksi.

Kun ”Kanki” kärsii huonosta hallituksesta ja Nuorisosäätiöstä, äitiyslomalle jäävä Saarikko voi katsella vaikeuksia sivusta ja nakata Kaikkosen syrjään ensi kesän virallisessa puoluekokouksessa Vantaalla.

Sellainen on kuulemma suunnitelma, mutta Setä A:n oma juhannustaika kertoo, että Kulmuni pakotetaan ehdolle, ettei ”Toholammin Ahti Pekkalan” eli Mika Lintilän tarvitse vaivautua. ”Kauhavan Ben Matlock” alias Antti Kurvinen (kesk) hyppää kisaan, koska hänellä on kansallispuku.

Mutta kestääkö hallitus – tai kepu hallitusta? Ennusmerkit ovat huonot. Helsingin Sanomien kyselyssä liki puolet kepulaisista uskoo, ettei hallitus edes pysy pystyssä koko vaalikautta. IS:n gallupissa todettiin, ettei kansa ylipäätään usko hallituksen silkan tuurin ja onnenkantamoisten varaan laskettuun talous- , työllisyys tai vero- ohjelmaan.

Tätäkin varten löytyy Setä A:n perinnekirjasta juhannustaika. Jos kepun kansanedustaja, sanotaan vaikka Hannakaisa Heikkinen, katsoo Kiuruvedellä juhannuslammen pintaan, ja näkee siinä peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) lempeät kasvot, se ennustaa harmonista, pitkään kestävää punamultayhteistyötä.

Jos vielä Mikko Kärnä (kesk) näkee lappilaisessa hetteessä vihreiden tuoreen varapuheenjohtajan Fatim Diarran hahmon, se vain syventää keskustan halua pitkään liittoon hallituksen vihervasemmistovoimien kanssa Kärnän siirtyessä kasvissyöjien kuoroon.

Jos joku ei muista, niin Setä A. muistuttaa Diarran olleen se vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu, joka Facebookissa ilmoitti kepulaisille syksyllä 2017, että "ainut syy muuttaa metsään on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua".

Kepuhan vähän suutahti väitteistä, mutta se oli siis ennen kuin keskusta ja vihervasemmisto päättivät, että niillä on yhteiset jakamattomat arvot nykyisessä hallituksessa.

Ps. 1. Jos pääministeri Antti Rinne (sd) katsoo kaivoon, ja näkee siellä 2 prosentin talouskasvun ja 75 prosentin työllisyysasteen, kannattaa vaihtaa kaivoa.

Ps. 2. Kreikkalais-roomalainen kansanedustaja Marko Asell (sd, 74 kg) on hukannut vesijettinsä Nokialla, varkaat veivät. Sdp:n ympäristöohjelman nimissä – lelu demariedustajalle heti takaisin!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt