Keskusta valmisteli puolisalaa valtiosihteerinimityksensä – kaksi eduskunnasta pudonnutta kansanedustajaa nousee hallituksen ykköskaartiin

Julkaistu:

Eduskuntavaaleissa rannalle jääneet Kimo Tiilikainen (kesk) ja Tuomo Puumala (kesk) ovat Ilta-Sanomien tietojen mukaan nousemassa keskustan valtiosihteereiksi.
Keskusta päätti valtiosihteereistä jo alkuviikosta, mutta nimet on tarkoitus julkistaa virallisesti vasta juhannuksen jälkeen.

Varsinkin vaaleissa tippuneiden kansanedustajien nostaminen huippupalkattuihin poliittisten valtiosihteerin tehtäviin on kiusallista asiasta nousseen kohun takia. Se saattaa olla osasyy, että keskusta on ollut nimityksistä hiljaa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan keskusta nostaa kaksi rannalle jäänyttä edustajaa valtiosihteereiksi: Kokkolasta eduskuntaan pyrkineen Tuomo Puumalan (kesk) ja Helsingissä valitsematta jääneen, edellishallituksen ympäristöministerin Kimmo Tiilikaisen (kesk).

Muut kaksi valtiosihteeriä ovat entinen lapsiasiainvaltuutettu ja ex-kansanedustaja Maria-Kaisa Aula (kesk) ja Juha Sipilän (kesk) hallituksen poliittinen valtiosihteeri Jari Partanen (kesk).

Puumala menee kulttuuri- ja tiedeministeri Annika Saarikon (kesk) valtiosihteeriksi.

Kimmo Tiilikainen toimii valtiosihteerinä laajemmalla toimenkuvalla valtioneuvoston kansliassa.

Maria-Kaisa Aulasta tulee valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) valtiosihteeri ja Jari Partanen sijoitetaan maatalousministeriöön Jari Lepän (kesk) valtiosihteeriksi.

Antti Rinteen (sd) hallituksen avustajamäärä on herättänyt kritiikkiä ja ihmetystä presidentti Sauli Niinistöä myöten, joka kummasteli avustaja- ja valtiosihteerien määrän paisumista Kultarannassa sunnuntaina.

Sipilän hallituksessa oli 4 valtiosihteeriä ja 42 avustajaa.

Nyt avustajien määrä nousee 69:een ja valtiosihteereitä tulee peräti 15.

Tämä näkyy myös palkoissa. Tänä vuonna palkkoihin menee 9,4 miljoonaa euroa, ensi vuonna 12,5 miljoonaa.

Sdp:ssä työministeri Timo Harakka (sd) palkkasi valtiosihteerikseen eduskunnasta tippuneen Pilvi Torstin (sd).

Vihreissä puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) nosti valtiosihteerikseen rannalle jääneen Olli-Poika Parviaisen (vihr). Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) valtiosihteeri on ex-kansanedustaja Johanna Sumuvuori (vihr).

Valtiosihteerin palkka on noin 9 000 euroa kuukaudessa. Pääministeri Antti Rinteen valtiosihteerin Raimo Luoman (sd) palkka on noin 13 000 euroa.

Valtiosihteereiden etuihin kuuluu myös virka-auto kuljettajineen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt