Politiikan jättänyt Timo Soini kertoo aloittavansa kuntokuurin – pääministeri antoi yllättävän lahjan

Julkaistu:

Timo Soini kertoo ruotsalaisen Signumin hiljattain julkaistussa haastattelussa, että fyysisestä kunnosta huolehtiminen jäi politiikan parissa liian vähälle.
Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja sittemmin Sinisiin loikannut Timo Soini kohautti kevään eduskuntavaalien alla luonnehtimalla Ilta-Sanomien haastattelussa perussuomalaisten nykyistä puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa ”fillarikommunistin näköiseksi”.

Juha Sipilän (kesk) hallituksen ulkoministerinä työskennellyt Soini, 57, ei ollut ehdolla kevään vaaleissa. Hän paljasti kesäkuun alkupuolella ruotsalaisen Signum-lehden haastattelussa ainakin jotain tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Heti kärkeen hän kertoo pitävänsä kahdesta kolmeen kuukautta lomaa hallituspestinsä jälkeen.

– En ymmärtänyt itsekään, kuinka väsynyt olin, sanoo Soini, ja myöntää, ettei ole ehtinyt pitää huolta fyysisestä kunnostaan riittävän hyvin.

Signum on Ruotsissa ilmestyvä katolinen lehti, jonka otsikossa Soinia luonnehditaan katoliseksi populistiksi. Soini viittaakin haastattelussa myös Raamattuun, jossa kehoon on viitattu pyhän hengen temppelinä.

– Vartalosta täytyy siis pitää hyvää huolta, mutta minä olen laiminlyönyt sen. Sain itse asiassa pääministeriltä lahjaksi polkupyörän ja aion ryhtyä pyöräilemään, hän paljastaa nauraen.

Hän on aiemmin todennut pyöräilyn olevan fillarikommunistien hommaa.

– Tottua politiikkaan Soinina ilman Soinia. Lopettaa plokin kirjoittaminen ja todeta, että pitäkää tunkkinne ja kasvis-homo-fillari ja kaikki muu vouhotusasialistanne, hän pyöritteli tammikuussa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan ajatuksiaan kevään eurovaaleista.

Lomansa jälkeen Soini kertoo Signumille vetäytyvänsä maaseudulle kirjoittamaan kirjaa populismista.

– Ja ehkä voisin ryhtyä maallikkosaarnaajaksi, hän väläyttää ja kertoo olevansa nyt vapaa tekemään täysin sitä, mitä tahtoo ja nauttia elämästään.
Tulevaisuuteen ja uuteen pyöräilyharrastuksen liittyvien ajatusten lisäksi Signumin haastattelussa käsiteltiin myös sitä, onko katolisuus vaikuttanut Soinin poliittiseen uraan.

– Rehellisesti sanottuna on. Se liittyy moraalisiin kysymyksiin, kuten aborttiin ja sukupuolineutraaleihin avioliittoihin, sanoo Soini, jonka luottamuksesta eduskunta äänesti viime syksynä sen jälkeen, kun oppositiopuolueet olivat tyytymättömiä ulkoministerin aborttikannanottoihin.

Erityisesti Suomessa närkästyttiin siitä, kun Soini osallistui viime kesänä ulkoministerinä toimiessaan Kanadassa virkamatkalla abortin vastaiseen mielenilmaukseen. Soini puolustautui sanomalla, että hän oli ollut tilaisuudessa vapaa-aikanaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt