Ex-uutisankkuri ja kunnallispoliitikko Seppo Huhta tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ex-uutisankkuri ja kunnallispoliitikko Seppo Huhta tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Oikeuden mukaan Huhta kirjoitteli Facebookiin muslimeja ja somaleja kansanryhmänä panettelevia ja solvaavia kirjoituksia.

Seppo Huhta on Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen.­

13.6.2019 13:06

Entinen uutisankkuri ja Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen Seppo Huhta on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan Huhta kirjoitteli Facebookiin muslimeja ja somaleja kansanryhmänä panettelevia ja solvaavia kirjoituksia. Oikeus katsoi, että vaikka kunnallispolitiikassa mukana olevan Huhdan tarkoituksena olisi ollut esittää kritiikkiä maahanmuuttoa ja rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia kohtaan, hän ei olisi saanut solvata kansanryhmiä tekemällään tavalla.

Kommentit olivat oikeuden mukaan vihapuhetta, vahvasti yleistäviä ja omiaan aiheuttamaan muun muassa halveksuntaa ja vihamielisyyttä muslimeja ja somaleja kohtaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus mätkäisi Huhdalle 40 päiväsakkoa ja määräsi poistettavaksi Huhdan Facebook-sivuilta rikoksen tunnusmerkistön täyttäviä kommentteja.

Huhta vaikuttaa valtuuston sivujen mukaan sinisten riveissä. Sinisten puoluesihteeri Jari Turpeisen mukaan Huhta ei kuitenkaan kuulu puolueeseen.

Länsiväylä-lehden mukaan oikeudenkäynnin aikana on kiistelty siitä, onko Huhta Sinisen tulevaisuuden jäsen. Yhdistysrekisterin mukaan Huhta on Espoon Siniset ry:n puheenjohtaja ja Espoon kaupungin nettisivuilla Huhdan puoluekanta on Sininen tulevaisuus. Espoon kaupunginvaltuutettu ja sinisten entinen kansanedustaja Simon Elo kuitenkin kertoo Länsiväylälle, että Espoon Sinisten uudeksi puheenjohtajaksi valittiin huhtikuussa Ahti Ortju.

Juttua täydennetty kello 16.20 ja 21.45 sinisten puoluesihteerin näkemyksellä Huhdan puolueeseen kuulumisesta sekä Huhdan jäsenyydestä käydyllä kiistelyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?