Eduskunta äänestää Rinteen hallituksen luottamuksesta – kolme puoluetta esittänyt epäluottamusta

Julkaistu:

Politiikka
Eduskunta äänestää tänään pääministeri Antti Rinteen (sd) hallituksen luottamuksesta.
Rinteen hallitus antoi tiistaina eduskunnalle tiedonannon hallitusohjelmasta. Hallitusohjelmaa ruodittiin perusteellisesti eduskunnan suuressa salissa tiistaina ja keskiviikkona. Keskustelun aikana oppositiopuolueet perussuomalaiset, kokoomus ja kristillisdemokraatit kukin esittivät epäluottamusta Rinteen hallitukselle.

Viime viikolla nimitetty hallitus selvinnee ensimmäisestä luottamusäänestyksestään selkein lukemin. Hallituspuolueilla eli SDP:llä, keskustalla, vihreillä, vasemmistoliitolla ja RKP:llä on eduskunnassa yhteensä 117 kansanedustajaa. Lisäksi Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo on sanonut tukevansa uutta hallitusta ja hallitusohjelmaa.

– Niille molemmille on annettava mahdollisuus, Harkimo sanoi tiistain täysistunnossa.

Oppositiopuolueet ovat tiukasti arvostelleet hallitusohjelmaa viime päivien eduskuntakeskustelussa. Perussuomalaiset on kritisoinut hallitusta muun muassa asumisen ja autoilun kustannusten lisäämisestä, kokoomus taas on moittinut hallituksen talouslinjaa höttöiseksi ja vaatinut hallitusta pikaisesti esittämään toimia työllisyyden parantamiseksi.

Hallituksen luottamuksesta äänestetään kello 14 alkavassa täysistunnossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt