Uusi hallitus vetäytyi Hotelli Korpilammelle – Antti Rinteen ”leirikoulusta” 38 000 euron lasku

Julkaistu:

Lasku menee eduskunnan eli veronmaksajien piikkiin. Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio pitää seminaaria perusteltuna.
Uusi hallitus vetäytyi Antti Rinteen (sd) johdolla Espooseen Hotelli Korpilammelle heti hallitusohjelman julkistustilaisuuden jälkeen nostamaan yhteishenkeä.

Viisikkohallituksen ryhmäytyminen lähti Korpilammella hyvin käyntiin – kansallisromanttisia maisemia kehuttiin ja ilta huipentui karaokeen.

”Rinteen leirikouluksi” nimetystä tilaisuudesta kertyi 38 092 euron lasku, joka menee eduskunnan eli käytännössä veronmaksajien piikkiin.

Kokouspaketti kustansi 4 950 euroa ja illallinen 3 405 euroa. Saunajuomiin kului 1 162,50 euroa.

Kallein yksittäinen juoma oli Braastad VS -konjakki, jota kului illan aikana kaksi pulloa yhteishintaan 290,50. Raparperikuohuviinejä tilattiin 140 kappaletta, ja kuohuvista kertyi yhteensä 1 260 euron lasku.

Buffet-aterioita tilattiin 165 kappaletta, ja niistä kertyi 7 920 euron lasku.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio katsoo, ettei laskussa näytä olevan mitään poikkeuksellista.

– Tilaisuus (Korpilammella) kuului hallitusneuvotteluiden kokonaisuuteen ja oli sellaisenaan perusteltu, Rauhio kommentoi.

– Tämä on useamman viikon rupeama, jossa on laadittu varsin kattava, seikkaperäinen hallitusohjelma ja sitä on tarkoitus toteuttaa neljän vuoden ajan. Suhteuttaisin yhden seminaarin siihen, Rauhio lisää.

Hallitusohjelma syntyi kolme ja puoli viikkoa kestäneen neuvotteluprosessin tuloksena.

Kustannustenjako hallitusneuvotteluissa on sovittu niin, että eduskunta maksaa tarjoilut ja työntekijöiden ylityökustannukset, ja valtioneuvosto vastaa työntekijöiden säännöllisen työajan työvoimakustannuksista.

Eduskunta odottelee yhä valtioneuvoston ylityölaskua, mutta Rauhio pitää mahdollisena, että hallitusneuvotteluja varten laadittu 180 000 euron budjetti tulee ylittymään, kun siihen laskee mukaan Korpilammen seminaarin.

– Saattaa olla, että kokonaisuutena tämä menee yli siitä 180 000 eurosta, mutta perusteltua silti, Rauhio summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt