Rinne livautti julki kokoomuksen puheet hallitus­tunnustelujen kulisseista – Orpo tuohtui: ”Minusta on todella ikävää”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Pääministeri Rinne livautti salikeskustelussa, mitä kokoomus olisi sanonut valtionyhtiöiden myynnistä hallitustunnustelujen aikana.
Oppositiojohtaja Petteri Orpo (kok) tympääntyi pääministeri Antti Rinteeseen (sd) eduskunnassa.

Rinne kertoi hallitusohjelmakeskustelun yhteydessä, että kokoomus olisi hallitustunnustelujen aikana ollut valmis myymään valtionyhtiöitä niin kuin hallitus nyt tekee.

Rinteen heitto ärsytti Orpon. Orpo paheksui sitä, että Rinne kertoo julkisesti luottamuksellisista keskusteluista julkisesti, ja sitä että Rinne antaa väärää tietoa.

– Pääministeri Rinne, olette puhunut yhteistyöstä. Minusta ei sovi, että kerrotte täällä keskusteluista, joita kävimme hallitustunnustelujen aikana. Emme olisi hyväksyneet, että myyntituloja käytetään pysyviin menoihin. Investointiin niitä voisi käyttää. Minusta on todella ikävää, Orpo sanoi.

– Te kysyitte, että olemmeko valmiit suostumaan toteuttamaan Sdp:n vaalilupaukset. Emme suostuneet, Orpo heitti takaisin Rinteelle hallitustunnustelujen aikaisista keskusteluista.

Rinne tyynnytteli Orpoa ja sanoi, että hallitusohjelmasta näkee, ettei Sdp vaaliohjelma sellaisenaan toteutunut, vaan hallitusohjelma on kompromissi hallituspuolueiden kesken.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt