Pääministeri Rinne eduskunnassa: ”Etsimme kolmikantaisesti keinoja, joilla voitaisiin korottaa alle 1 400 eläkkeitä yhteensä 100 eurolla”

Julkaistu:

Eduskunta on aloittanut keskustelun Rinteen hallituksen ohjelmasta.
Pääministeri Antti Rinne (sd) avasi omalla puheenvuorollaan keskustelun hallitusohjelmasta eduskunnassa.

Rinne kertaili puheessaan, mitä hallitusohjelma pitää sisällään.

Rinne lupaili, että julkinen talous on tasapainossa vaalikauden lopulla vuonna 2023.

– Hallituskauden keskeiset talous- ja työllisyyspolitiikan tavoitteet ovat työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin ja työllisten määrän vahvistuminen vähintään 60 000 henkilöllä vuoden 2023 loppuun mennessä. Normaalin kansainvälisen talouden tilanteessa julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023. Hallitusohjelman päätöksillä eriarvoisuus vähenee ja tuloerot pienenevät, Rinne sanoi.

Pääministeri Rinne myös lupaili etsiä keinoja eläkeläisten ”vappusataseen”, kun hän kertoi mitä uudistuksia hallitus on tekemässä.

– Parannamme ikäihmisten toimeentuloa korottamalla kaikkein pienimpiä eläkkeitä 50 eurolla kuukaudessa nettomääräisesti – ja etsimme kolmikantaisesti keinoja, joilla voitaisiin korottaa alle 1 400 eläkkeitä yhteensä 100 eurolla, nettona, työeläkemaksuja nostamatta. Nopeutamme hoitotakuuta niin, että kiireettömään hoitoon pääsee jatkossa viikossa. Vanhustenhoivaan asetamme 0,7 vähimmäismitoituksen ympärivuorokautisessa hoivassa, Rinne totesi.

Välihuudoissaan kokoomukset kyselivät jokaisen lauseen jälkeen - koska.

Pääministeri Rinteen puheenvuoron jälkeen hallitusohjelmakeskustelussa ovat eduskuntaryhmien puheenvuorot. Ryhmäpuheenvuorojen jälkeen alkaa 2-3 tuntia kestävä nopeakestoinen debatti.

Keskustelu hallitusohjelmasta jatkuu koko illan ja huomisen istunnon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt