Ministeri Aino-Kaisa Pekonen: Aktiivimalli puretaan – ”Muutos viedään läpi niin nopeasti kuin on mahdollista”

Julkaistu:

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) kertoo asiasta Twitterissä.
Tuore Antti Rinteen (sd) hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) kertoo Twitter-tilillään, että aktiivimalli puretaan.
– Aktiivimalli puretaan. Moni on kysynyt ja haluan vastata selvästi. STM valmistelee jo mallin purkamista ja muutos viedään läpi niin nopeasti kuin on mahdollista huomioon ottaen hyvä lainsäädäntötapa ja Kelan järjestelmien muutostarpeet, hän kertoo.

Mallin tavoitteena on ollut lisätä työllisyyttä ja lyhentää työttömyysaikaa. Mallista on kiistelty pitkään.
Vuoden 2018 alussa voimaan tulleessa aktiivimallissa työttömyysetuus heikkenee 4,65 prosenttia seuraavien 65 maksupäivän ajaksi, jos aktiivisuusehdot eivät täyty.

Puretaan vuodenvaihteessa

Työmarkkinaryhmää hallitusneuvotteluissa vetänyt Sdp:n Antti Lindtman (sd) sanoi 4.6. IS:lle pitävänsä selvänä, että ”aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan viimeistään vuodenvaihteessa”.

Aktiivimalli tarkoittaa työttömyysturvassa sitä, että työttömän on osoitettava aktiivisuutta tai muuten hänen työttömyysturvaansa alennetaan. Mallin tavoite on lisätä työllisyyttä ja lyhentää työttömyysaikaa.

Hallitusohjelman mukaan aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan vasta, ”kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt