Vain noin joka toinen suomalainen tunnisti Rkp:n uuden ministerin: ”En yllättynyt”

Julkaistu: , Päivitetty:

Thomas Blomqvistin (r) kasvot ja kuvan osasi yhdistää IS:n torstaina julkaisemassa testissä vain 56 prosenttia testiä pelanneista. Blomqvist itse otti asian rauhallisesti.
Ilta-Sanomat julkaisi torstaina illalla testin, jolla voi kokeilla, kuinka hyvin tunnistaa Suomen ministerit nimien kuvien perusteella. Hämäykseksi testiin laitettiin myös kansanedustajien kuvia, ja oikea ministeri piti äkätä neljän kuvan joukosta.

Thomas Blomqvistin (r) kasvot ja kuvan osasi yhdistää vain 56 prosenttia testiä pelanneista. Blomqvist on Antti Rinteen (sd) hallituksen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Ilta-Sanomat kysyi Thomas Blomqvistilta asiasta. Hän suhtautui asiaan tyynen rauhallisesti.

– En yllättynyt tästä. Olen voinut kulkea Helsingissä melko rauhassa ministeriksi nimittämisen jälkeen. Joitakin onnitteluja on tietysti tullut, mikä on mukavaa, hän kertoo Ilta-Sanomille.
Raaseporilainen Blomqvist, 54, on ollut Rkp:n kansanedustajana vuodesta 2007. Hänet valittiin eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Kevään eduskuntavaaleissa hän keräsi runsaat 6 100 ääntä.

Tunnettu poliitikko Uudellamaalla – pian koko Suomessa

Blomqvist on varsin tunnettu poliitikko ruotsinkielisillä alueilla, mikä näkyy hänen saamissaan onnitteluissa ministeriksi valinnan jälkeen.

– Raaseporissa, Uudellamaalla ja muualla ruotsinkielisillä alueilla olen saanut onnitteluja ministerin tehtävistä, hän kertoo.

Blomqvist vastasi IS:n kysymyksiin lentokentältä koneen lähtöä odotellessaan.

– Muutama onnittelu tuli täällä kentällä, hän kertoo.

Maatalousyrittäjänä toimiva Blomqvist on Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Ministerin tehtävä lisää yleensä aina poliitikon tunnettuutta. Jokainen ministeri on hyvin pian koko maassa tunnettu poliitikko.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt