Ilmastoministeri Mikkosen mukaan puu ei riitä kaikkiin selluhankkeisiin – elinkeinoministeri Kulmuni: ”Kyllä puuta riittää” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ilmastoministeri Mikkosen mukaan puu ei riitä kaikkiin selluhankkeisiin – elinkeinoministeri Kulmuni: ”Kyllä puuta riittää”

Katri Kulmuni nimitettiin torstaina elinkeinoministeriksi.

Julkaistu: 6.6.2019 16:52

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) pitää selvänä, että ainakin osa hankkeista etenee.

Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) sanoi torstaina MTV:n Huomenta Suomessa, että hän ei pidä todennäköisenä kaikkien sellutehdashankkeiden läpimenoa.

– Siinä tulee vastaan se, että meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän täytyy huolehtia niin ilmasto-, kuin monimuotoisuustavoitteistakin, Mikkonen sanoi.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk) arvioi eduskunnassa, että ”kyllä puuta riittää”.

– Nieluja vahvistetaan ja huolehditaan luonnon monimuotoisuudesta, samaan aikaan huolehditaan siitä, että Suomi on hyvä investointiympäristö, Kulmuni kommentoi.

– Hallitus ei päätä siitä, kuinka paljon puuta käytetään, vaan suomalaiset metsänomistajat päättävät siitä, mitä he metsillään tekevät, Kulmuni lisäsi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) sanoi pitävänsä selvänä, että ainakin osa sellutehdashankkeista ”etenee”.

– Niiden toteutumista on vielä vaikea arvioida, kun ne ovat vielä selvityksessä. Niitähän (hankkeita) on toki paljon.

Ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoi Huomenta Suomessa, että puu ei riitä kaikkiin tehdashankkeisiin. Mikkosen mukaan puun käytön merkittävässä lisäämisessä on kyse ”vaikeasta yhtälöstä”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?