Rinne paljasti: puhui Antti Kaikkosen tilanteesta oikeuskanslerin kanssa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Rinne paljasti: puhui Antti Kaikkosen tilanteesta oikeuskanslerin kanssa

Julkaistu: 6.6.2019 12:40

Rinne sanoi, että aikoo asua Heta-vaimonsa kanssa kotona Mäntsälässä.

Tuore pääministeri Antti Rinne (sd) saapui median eteen uuden eduskunnan toisen täysistunnon jälkeen. Istunnossa Rinteen pääministeriys sai sinetin selvin äänin.

Valinnan jälkeen Rinne saapui lyhyesti median eteen. Hän sanoi, että kulunut neljä viikkoa hallitusneuvotteluissa ovat olleet mielenkiintoisia. Hän sanoi myös, että odottaa innolla sen toteuttamista seuraavan neljän vuoden aikana.

Rinne sanoi, että aikoo asua Heta-vaimonsa kanssa kotona Mäntsälässä, eli ainakaan näillä näkymin hän ei tule viettämään paljoa aikaa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Tuore pääministeri paljasti käyneensä myös keskustelua puolustusministeriksi valitun Antti Kaikkosen tilanteesta oikeuskanslerin kanssa. Kaikkosella on vanhastaan tuomio luottamusaseman väärinkäytöstä, jotka liittyivät Nuorisosäätiön varojen käyttöön. Kaikkonen toimi 2009–2013 Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana. Nuorisosäätiö antoi omien sääntöjensä vastaisesti vuosia vaalitukea keskustalle.

– Kaikkosen asiasta käytiin keskusteluja ja keskustelin myös oikeuskanslerin kanssa. Näiden keskustelujen perusteella tulin vakuuttuneeksi, että mitään estettä puolustusministeriksi ei ole.

Entä valtiovarainministeriksi?

– Ei ole ollut puhetta, koska hänet nimitetään nyt puolustusministeriksi.

Tuoreimmat osastosta