Tuore ympäristöministeri Mikkonen tyrmäsi sellutehdashankkeet Huomenta Suomessa: ”Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Tuore ympäristöministeri Mikkonen tyrmäsi sellutehdashankkeet Huomenta Suomessa: ”Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä”

Vihreiden Krista Mikkonen on Antti Rinteen hallituksen ympäristö- ja ilmastoministeri.

Julkaistu: 6.6.2019 12:13

Krista Mikkosen mukaan kaikkien Suomen sellutehdashankkeiden läpimeno ei ole todennäköistä.

Tuore ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoi aamulla MTV:n Huomenta Suomessa, ettei hän pidä todennäköisenä kaikkien pöydällä olevien sellutehdashankkeiden läpimenoa.

– Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän täytyy huolehtia niin ilmasto-, kuin monimuotoisuustavoitteistakin, tänään ministerivalansa vannova Mikkonen sanoi.

Kierroksia keskusteluun Suomen puuvarannon riittävyydestä on lisännyt Kemiin suunniteltu uusi sellutehdas.

Hiilinielujen kasvattaminen oli yksi keskeinen aihe hallitusneuvotteluissa ja se on kirjattu myös hallitusohjelmaan Antti Rinteen hallituksen yhdeksi merkittäväksi tavoitteeksi.

Myös valtioneuvosto linjasi viime talvena, että metsien hiilinielut ovat ratkaisevassa asemassa, kun tarkastellaan maankäyttö, maankäytön muutos ja metsätaloussektorin mahdollisuuksia edistää Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?