Keskustan hallituspaikka sai sinetin – hallitusvastuusta ei edes äänestetty

Keskustan ministerit valitaan kello 17 alkavassa kokouksessa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja varapuheenjohtajat Katri Kulmuni ja Juha Rehula keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa Pikkuparlamentissa.

5.6.2019 14:38

Keskustan hallituspaikka sai sinetin keskustan eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa keskiviikkona.

Hallitukseen lähtemisestä ei äänestetty. Puheenvuoroja oli 59.

Yhteiskokouksessa kiiteltiin laajasti keskustan neuvottelijaporukkaa – kritiikkiä tuli lähinnä polttoaineverotuksen kiristämisestä ja kotitalousvähennyksen leikkaamisesta.

Keskustan vastuuneuvottelijana Säätytalolla veroryhmässä toiminut Esko Kiviranta sanoi, että bensan ja dieselin litrahinta tulee nousemaan koko vaalikauden aikana 5–6 senttiä arvonlisäveroineen.

Kivirannan mukaan puolet neuvotteluajasta Säätytalolla kului yrittämiseen, omistamisen verottamiseen ja omistajavaihdosten verottamiseen liittyvien esitysten torjumiseen.

– Hyvin usein keskusta oli neljää muuta vastaan, voin kertoa, että se ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

Keskustan kokenutta kaartia edustava Matti Vanhanen tiivisti puheenvuorossaan, että hallituksen onnistuminen on kiinni siitä, saako se hilattua työllisyysasteen tavoitteensa mukaisesti 75 prosenttiin vuoteen 2023 mennessä.

– Jos työllisyys pysyy nykyisellään, meillä on kahden miljardin aukko (rahoituksessa), tämä tulee vaatimaan valtavasti työtä, Vanhanen sanoi.

Keskustan eduskuntaryhmän ja meppidelegaation yhteiskokous nimeää keskustan ministeriehdokkaat puheenjohtaja Juha Sipilän esityksestä kello 17 alkavassa kokouksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?