Mika Lintilä on nousemassa valtiovarainministeriksi

Nykyinen elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) on IS:n tietojen mukaan nousemassa seuraavaksi valtiovarainministeriksi. Keskusta päättää asiasta iltapäivällä.

IS:n keskustalähteiltä saamien tietojen mukaan valtiovarainministeriksi esitetään nykyistä elinkeinoministeriä Mika Lintilää (kesk).

5.6.2019 10:48

Keskusta on arponut pitkään, kenet puolue istuttaa Antti Rinteen (sd) hallituksen valtiovarainministeriksi.

IS:n keskustalähteiltä saamien tietojen mukaan paikalle esitetään nykyistä elinkeinoministeriä Mika Lintilää (kesk).

Eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kaikkosta (kesk) esitetään tiettävästi puolustusministeriksi, ja kilpailevana ehdokkaana paikalle on kansanedustaja Mikko Savola (kesk).

Ministerinimityksistä päättää lopullisesti kello 17 kokoontuva puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokous, joten viime hetken muutoksetkin ovat mahdollisia.

Kun Lintilä syksyllä 2016 valittiin elinkeinoministeriksi, nimitys ei ollut läpihuutojuttu puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilän (kesk) kannatuksesta huolimatta. Tiettävästi eduskuntaryhmän enemmistö olisi tuolloin halunnut elinkeinoministeriksi Mauri Pekkarisen (kesk), mutta Lintilä voitti paikan puoluehallituksen kannatuksella ja äänillä.

Keskusta valitsee iltapäivällä viisi ministeriä seuraavaan hallitukseen.

Elinkeinoministeriksi on nousemassa tiettävästi Katri Kulmuni (kesk) ja tiede- ja kulttuuriministerin salkun ottaisi Annika Saarikko (kesk), jonka äitiysloman ajan ministerin tehtäviä hoitaisi Hanna Kosonen (kesk).

Maatalousministerin paikalle ennakkosuosikki on nykyinen maatalousministeri Jari Leppä (kesk), jonka kanssa paikasta kisaa kansanedustaja Anne Kalmari (kesk).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?