Rinne tarjosi Antti Lindtmanille ministeripaikkaa – kieltäytyi vuorokauden pohdinnan jälkeen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Rinne tarjosi Antti Lindtmanille ministeripaikkaa – kieltäytyi vuorokauden pohdinnan jälkeen

Antti Lindtman kertoo IS:lle Antti Rinteen esittäneen hänelle ministeritehtävää.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ei kerro, mitä ministeritehtävää Rinne hänelle tarjosi.

4.6.2019 13:30

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vahvistaa Antti Rinteen tarjonneen hänelle ministeritehtävää. Lindtman sanoo pohtineensa asiaa vuorokauden, mutta päättäneensä sitten kieltäytyä kunniasta.

– Kyllä tällainen esitys tuli. Rinne esitti ministeritehtävää. Pohdin asiaa ja lopputuloksen päädyin siihen, että viestitin Rinteelle, etten ole nyt hakemassa ministeritehtävää, vaan olen todella motivoitunut ja halukas jatkamaan työtä eduskunnassa sillä lisävastuulla, joka pääministeripuolueelle nyt tulee.

Lindtman ei halunnut kertoa, mitä ministeritehtävää Rinne hänelle tarjosi. Häntä oli veikkailtu työministeriksi. Sdp:n eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokous päättää tänään ministerinimistä. Vahvistus niille tulee puoluevaltuustolta. Se myös tekee päätöksen hallitukseen osallistumisesta.

Lindtman yllätti aiemmin tänään Demokraatin haastattelussa kertomalla, ettei hän ole kiinnostunut ministerin tehtävistä vaan haluaa jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lindtman kertoi jutussa viestittäneensä kannastaan puheenjohtajalle. Lindtman ei tuolloin maininnut saaneensa tarjouksen ministeripaikasta.

Lindtmanin lausunto herätti heti tuoreeltaan spekulaatioita siitä, mistä ilmoituksessa oli kyse. Lindtmanin mukaan ratkaisu syntyi täysin hänen oman harkintansa pohjalta.

– Siihen ei liity dramatiikkaa, vaan oli aidosti oman pohdintani tulos.

Lindtman painottaa, että pääministeripuolueen ryhmäpuheenjohtajan tehtävä on merkityksellinen ja vaikutusvaltainen.

– Arvostan parlamentarismia ja eduskuntatyötä todella korkealle. Se lisävastuu, joka siihen nyt tulee, niin olen sen halukas kantamaan. Sitä kautta pystyy myös vaikuttamaan erittäin laajasti kaikkiin eriasioihin. Se on jääkiekkotermein vähän kuin kuudes pelaaja aina tarvittaessa. Avainpaikka ja se on pääsyy.

Puolueissa käydään ministeripesteistä aina kovaa kamppailua. Yleistäen voi sanoa, että kaikki haluaisivat paikkoja jaettaessa olla ministereitä.

– Olen tietenkin iloinen siitä, että minulla oli mahdollisuus siirtyä myös ministeriksi, mutta tämä oli oman karhunpainin tulos ja sitten tietenkin myös eduskuntatyö sopii aika hyvin tähän nykyiseen tilanteeseen.

Lindtman ja hänen puolisonsa Kaija Stormbom saivat loppuvuodesta Sofie-tyttären.

Lindtman alleviivaa perusteluissaan päätöksen kiinnittävän huomiota siihen, että asiat valmistellaan hallituksessa, mutta päätetään eduskunnassa.

– Eduskuntatyön merkitys korostuu ja on korostunut. Se on paljon tärkeämpää kuin mitä julkisuus siitä yleensä näyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?