Näin Rinteen hallituksen ministerisalkut jakautuvat - Politiikka - Ilta-Sanomat

Näin Rinteen hallituksen ministerisalkut jakautuvat

Sdp saa seitsemän ministeriä, keskusta viisi, vihreät kolme, vasemmistoliitto kaksi ja Rkp kaksi.

3.6.2019 10:45 | Päivitetty 3.6.2019 12:53

Hallituksen 19 ministerinsalkusta saa eniten hallitusneuvotteluja vetänyt Sdp, jonka riveistä tulee seitsemän ministeriä. Pääministerin salkun lisäksi puolue saa eurooppaministerin, kunta- ja omistajaohjausministerin, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin, perhe- ja peruspalveluministerin, liikenneministerin ja työministerin salkut.

Keskustalta tulevat uuteen hallitukseen valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri sekä maa- ja metsätalousministeri. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi tänään, ettei aio ottaa vastaan ministerinpaikkoja tai muita vastuullisia tehtäviä hallituksessa.

Vihreät saa ulkoministerin, ympäristö- ja ilmastoministerin ja sisäministerin salkut. Vasemmistoliitolta tulevat sosiaali- ja terveysministeri sekä opetusministeri. Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson kertoi olevansa kiinnostunut etenkin opetusministerin salkusta.

Rkp:n riveistä hallitukseen tulevat oikeusministeri sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Kautensa aloittavan uuden hallituksen hallitusohjelmassa kestävän talouden kivijalkana on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä talouskasvu, sanoo hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd). Hallitusohjelma julkistettiin tänään Helsingissä. IS näytti tilaisuudesta suoran lähetyksen ja seurasi käänteitä hetki hetkeltä.

Yhtenä tavoitteena on Rinteen mukaan korkea työllisyysaste, noin 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä. Työllisyystavoite on 75 prosentin työllisyysaste 15–64-vuotiaiden ikäryhmässä vuoteen 2023 mennessä.

Tavoitteena on Rinteen mukaan, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?