Paikkansa parlamentissa menettänyt Ruohonen-Lerner yllättää – tyytyväinen putoamisestaan: ”Olen ollut hirveän kovassa oravanpyörässä vuosikausia”

Julkaistu:

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) on jonkin verran helpottunut, ettei tullut enää valituksi. Hän kertoi olleensa hukkua työmäärään. Mirja Vehkaperälle (kesk) europarlamentista putoaminen oli suuri pettymys ja edessä on perheen muutto takaisin Haukiputaalle.
Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) osasi odottaa, että häntä ei valita europarlamenttiin. Hän arveli jo etukäteen perussuomalaisten saavan kaksi paikkaa, joista ensimmäinen menisi Laura Huhtasaarelle. Eduskuntavaalien jälkeen Ruohonen-Lerner piti itsestäänselvänä, että Teuvo Hakkarainen veisi toisen paikan.

Ruohonen-Lerner onkin ehtinyt jo tehdä pidemmän aikaa ajatustyötä sen eteen, että europarlamentaarikon ura on päättymässä.

– Rehellisesti sanoen olen jonkin verran helpottunut. Vuodessa on täysistunnoissa 5 000 äänestystä ja valiokuntaäänestykset siihen päälle. Olen ollut hukkua töihin, Ruohonen-Lerner kertoo puhelimitse IS:lle.

Ruohonen-Lerner kertoo europarlamentaarikon työn olleen hänen uran kovin työpaikka. Hänen mielestään eduskunnassa hallituksen esitykset ovat aika ymmärrettäviä.

– Euroopan parlamentissa niiden asioiden määrä, jotka kulkevat meidän sormien kautta, ovat aivan toista luokkaa. Se on loppumaton se liukuhihna, joka tuo mietintöjä ja äänestyslistoja.

Ruohonen-Lerner kertoo puhelimessa europarlamentaarikon urastaan kuin olisi jättämässä jäähyväisiä.

– Onhan nämä tietyllä tavalla jäähyväiset. Olen ollut hirveän kovassa oravanpyörässä vuosikausia. Nyt pääsen irti siitä. Aina kun yksi asia päättyy niin toinen alkaa. Ja se mikä alkaa voi olla paljon parempi kuin se mikä päättyy. Odotan tulevaisuutta positiivisesti.

Ruohonen-Lerner ei ole kuitenkaan tehnyt vielä päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Ensi kesänä hän aikoo pitää kunnollisen loman ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.

Perussuomalaisia hän ei ole jättämässä, mutta ei osaa sanoa onko hän puolueen toiminnassa vielä aktiivisesti mukana.

Vehkaperä pettyi suuresti

Kanava on jo kääntynyt jääkiekon puolelle, kun Mirja Vehkaperä (kesk) vastaa puhelimeen Haukiputaalta kymmenen jälkeen. Eurovaalien tulostenlaskenta on edennyt sen verran pitkälle, että on varmistunut, että Vehkaperä ei tule valituksi europarlamenttiin.

– Olihan tämä iso, suuri pettymys, Vehkaperä kertoo vaisulla äänellä.

Vehkaperä kertoo, että ei ole vielä tehnyt sen tarkemmin analyysia syistä. Hän kertoo olevansa kiitollinen äänimäärästä.

– Kaikkeni tein. Kiersin koko Suomen alueella koko kevään ja neljä viisi viikkoa ihan päivätyönä. Mitään en tekisi toisin.

Vehkaperän perheelle kyseessä on iso muutos. Aviomies ja kaksi lasta ovat asuneet myös Brysselissä. Nyt vakituinen osoite on muuttumassa takaisin Suomeen ja Haukiputaalle.

– Huokaistaan ensin, siivotaan vaalityön sotkut, maksetaan laskut ja pakataan sitten perheen kanssa kamppeita kesä-heinäkuun vaihteessa Brysselin päässä, kun meppikausi loppuu. Sitten katsotaan mitä tulevaisuus tuo.

Vehkaperä epäili, että keskustan äänestysmäärässä saattoi näkyä eduskuntavaalien huono tulos. Sen tarkemmin hän ei lähde keskustan vaalitulosta perkaamaan.

Vehkaperä on pettynyt oman vaalituloksen lisäksi siitä, että Pohjois-Suomesta ei valittu yhtään edustajaa europarlamenttiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt