Petri Huru ja Toimi Kankaanniemi saavat eduskuntapaikat, kun Huhtasaari ja Hakkarainen lähtevät Brysseliin - Politiikka - Ilta-Sanomat

Petri Huru ja Toimi Kankaanniemi saavat eduskuntapaikat, kun Huhtasaari ja Hakkarainen lähtevät Brysseliin

Kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen, ovat saamassa mepin paikat.

Petri Huru ja Toimi Kankaanniemi ovat tulossa eduskuntaan, mikäli Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen lähtevät europarlamenttiin.

26.5.2019 22:47

Perussuomalaisten tuleva europarlamentaarikko, eli meppi, Laura Huhtasaari, vakuutti puolueensa vaalivalvojaisissa ravintola Loosissa lähtevänsä Brysseliin aviomiehensä ja pariskunnan lasten kanssa. Huhtasaarella oli Ilta-Sanomien tulospalvelun mukaan noin kello 22 sunnuntai-iltana 89 000 ääntä.

Huhtasaari valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa Satakunnan vaalipiiristä, joten hänen paikkansa eduskunnassa perii porilainen Petri Huru.

Viisikymppinen Huru on ylipalomies-sairaankuljettaja ja lähihoitaja. Huru kertoo perussuomalaisten sivuilla olevansa varusmiespalvelusta suorittavan tyttären ylpeä isä. Hurun vapaa-aika kuluu metsästyksen ja ampumaurheilun parissa.

Petri Hurulla on kokemusta kuntapoliitikkona.

Huru on ollut aiemmin mukana politiikassa kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksessa.

Vastaavasti Keksi-Suomen vaalipiiristä eduskuntaan hiljattain valitun Teuvo Hakkaraisen paikka kansanedustajana on tulossa jyväskyläläiselle veteraanipoliitikolle ja ex-ministerille Toimi Kankaanniemelle. Hakkarainen kertoi Ylen haastattelussa sunnuntai-iltana ottavansa Brysselin pestin vastaan.

Kankaanniemi toimi kristillisten kansanedustajana 1987–2011 ja puheenjohtajana vuosina 1989–1995. Kristillisistä hän erosi syksyllä 2011, koska vastusti kristillisten liian myönteistä EU-politiikkaa ja kuntapolitiikkaa. Kesällä 2013 Kankaanniemi liittyi perussuomalaisiin.

Kankaanniemi valittiin eduskuntaan 2015, mutta hän menetti paikkansa huhtikuun vaaleissa.

Toimi Kankaanniemi putosi eduskunnasta kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?