Antti Rinne kertoi 12. päivää jatkuvista hallitusneuvotteluista

Julkaistu: , Päivitetty:

Politiikka
Hallitusohjelman valmistumista perjantaiksi pidetään jo nyt mahdottomana.
Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään kahdettatoista päivää. Paineet kasvavat Säätytalolla, ja tunnelmaa on luonnehdittu absurdiksi, odottavaksi ja käsittämättömäksi.

IS:lle on kerrottu, että hallitusneuvotteluiden suurin aihe eli raha-asiat ovat edelleen tukevasti ilmassa. Eräs neuvottelija on kertonut, että on epäselvää, paljonko rahaa on todella käytettävissä.

– Ei täällä ole kenelläkään taloudesta mitään kuvaa. Prosessi on käsittämätön. Rinne (hallituksen muodostaja, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne) on itse omien neuvottelujensa suurin sabotööri, IS:lle älähdetään.

Lue lisää: Hallitusneuvotteluja uhkaa tänään kriisi – ”Tunnelma on absurdi”

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat Sdp, vasemmistoliitto, keskusta, Rkp ja vihreät.

Keskeisin jännite vallitsee Sdp:n ja keskustan välillä. Eduskuntavaaleissa rökäletappion kärsineellä keskustalla on neuvotteluissa vahva asema tappiostaan huolimatta.

Keskusta onkin asettanut hallitukseen menemisen ehdoksi kymmenen kynnyskysymystä, joista yksi on se, että julkisen talouden on oltava tasapainossa 2023.

IS seurasi Säätytalon tapahtumia suorassa lähetyksessä keskiviikkona kello 17.10 alkaen. Lähetyksessä oli aluksi teknisiä ongelmia, joista pahoittelut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt