Antti Rinne: Yritystukiin on tulossa muutoksia – ilmastoasioista, taloudesta ja verotuksesta väännetään yhä Säätytalolla

rac

Julkaistu:

Hallitusneuvottelut
Hallitusneuvotteluiden aikataulu on pettämässä eurovaalien takia. Rinteen mukaan tarvitaan ”pari päivää lisää”.
Hallitusohjelmapaperi ei ole kasassa alkuperäisen aikataulun mukaisesti perjantaina.

Hallituksen muodostajan, Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan eurovaalikiireet johtavat siihen, että Säätytalolla tarvitaan ”pari päivää lisää”.

– Puheenjohtajien pitää valmistua kahden tunnin tentteihin parin päivän aikana, ja vaalikamppailua pitää käydä vielä lauantaina, niin se tulee vaikuttamaan aikatauluihin, Rinne perusteli viivästystä.

Rinne on ollut tähän asti erittäin vaitonainen neuvotteluiden yksityiskohdista. Nyt Rinne halusi erikseen ilmoittaa, että yritystukiin on ”tulossa muutoksia”. Tämä tarkoittanee sitä, että yritystukiin on tulossa leikkauksia.

Työryhmissä väännetään yhä ilmastoasioista. Myös taloudessa ja verotuksessa on vielä läpikäytävää, Rinne kertoi.

Keskustan Mika Lintilä sanoi Säätytalolle tullessaan, että ”tänään päästään puhumaan rahasta”.

Tulevan hallituksen talousraami lepää verotuksen ja työllistämistoimien varassa. Rinteen mukaan puheenjohtajilla ei ole vielä yhteenvetoa työllistämistoimista, mutta niitä on Rinteen mukaan ”paljon”.

Rinne piti tiistaina kaikille hallitusneuvottelijoille yhteisen puolen tunnin tilaisuuden. Rinteen mukaan hänelle jäi se käsitys, että ”pyritään tekemään yhteinen hallitus”.

– Jos tämä on tahtotila, niin kyllä ne ratkaisut löytyvät, Rinne vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt