HS: Tuleva hallitus aikoo myydä valtion omaisuutta – pysyviä menoja lisätään miljardilla - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS: Tuleva hallitus aikoo myydä valtion omaisuutta – pysyviä menoja lisätään miljardilla

Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne on yhä sitä mieltä, että neuvotteluissa ratkaisu on valmis perjantaihin mennessä.

Hallitustunnustelija, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, (keskellä) vierellään vihreiden Pekka Haavisto (vas.), RKP:n Anna-Maja Henriksson, vasemmistoliiton Li Andersson ja keskustan Juha Sipilä.

22.5.2019 2:51

Antti Rinteen tavoitteena on ollut saada hallitusohjelma valmiiksi perjantaina.

Rinne kertoi tiistaiaamuna Säätytalolla, että tuleva hallitus ei leikkaa vaan tekee uusia satsauksia.

–  Talouden reunaehdot ovat, että tämän hallituksen ei tarvitse lähteä leikkaamaan menoista. Tämä hallitus voi käyttää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointiluonteisiin menoihin merkittävästi lisää, Rinne sanoi.

Rinne ei edelleenkään kertonut, mikä on hallituksen liikkumavara taloudessa ja kuinka paljon hallitus aikoo tehdä uusia satsauksia ja investointeja.

Helsingin Sanomat uutisoi omiin tietoihinsa pohjautuen, että neuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat ovat päässeet sopuun siitä, että uusiin pysyviin menoihin olisi tarkoitus käyttää noin miljardi euroa.

HS:n mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että työllisyysaste nousisi 72,6 prosentista 75 prosenttiin.

Niinikään HS:n lähteet ovat kertoneet, että valtion omaisuutta myymällä tuleva hallitus aikoo kerää jopa 1,5 - 2 miljardia euroa.

Aiemmin uutisoitiin, että vasemmistoliitto suhtautuu neuvotteluissa valtion omaisuuden myymiseen nihkeästi.

Maanantaina puolueen puheenjohtaja Li Andersson kommentoi asiaa näin:

– Olemme esittäneet näkemyksiämme rahoitukseen liittyen. Nyt neuvottelut jatkuvat, ja arvioimme neuvottelutulosta kokonaisuutena, kun se on valmis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?