Sdp:n Antti Rinne tyrmää puheet hallitusneuvottelujen kriisiytymisestä: ”Anteeksi – mikä kupru?” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sdp:n Antti Rinne tyrmää puheet hallitusneuvottelujen kriisiytymisestä: ”Anteeksi – mikä kupru?”

Rinteen mukaan hallitusneuvotteluissa tarvittiin aikalisä. Nyt kiistakysymykset on ratkaistu, Rinne vakuutteli.

Antti Rinne.

20.5.2019 16:45

Hallituksen muodostaja, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää puheet hallitusneuvottelujen kriisiytymisestä rahoituskiistan vuoksi.

– Tänään käytiin keskustelua talouskokonaisuudesta. Yhden ryhmän osalta tarvittiin aikalisä, ja nyt asiat on selvitetty, Rinne sanoi.

Vasemmistoliitto riitautti Helsingin Sanomien mukaan hallitusneuvotteluissa tulopuolen: vasemmistoliitto ei ole halunnut lehden mukaan rahoittaa isoja väylähankkeita valtion omaisuutta myymällä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi Säätytalolta poistuessaan, että puolue on esittänyt näkemyksensä ja arvioi neuvottelutulosta kokonaisuutena, kun se on valmis.

– Niin me kaikki tehdään, Rinne toisteli.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi perjantaina, että hallitusneuvotteluja käyvät puolueet ovat talousasioissa toisistaan edelleen ”hurjan kaukana”, ja lisäsi, että isot asiat ovat edelleen päättämättä.

Rinteen mukaan niin Sipilän ulostulo kuin vasemmistoliitonkin manööveri ovat ”normaaleja neuvotteluissa eteen tulevia tilanteita”.

Rinteeltä kysyttiin, tapahtuiko maanantaina neuvotteluissa jo ”toinen kupru”.

– Anteeksi – mikä kupru? Ei siinä mitään kuprua ollut, Rinne kiisti.

Antti Rinne, onko teillä siis yhteinen käsitys talouden raamista?

– Kyllä. Ihan täysin yhteinen.

Keskustasta vasemmistoliittoon?

– Kyllä. Täysin yhtenäinen käsitys.

Rinteen mukaan maanantai-iltapäivällä oli puheenjohtajien kokouksessa käsiteltävänä yli 20 erilaista yksityiskohtaa ja kaikkiin yksityiskohtiin löytyi ratkaisu.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi perjantaina, että ilmastonmuutoksen torjumisesta on muodostumassa hallitusneuvottelujen kipukohta.

Rinteen mukaan ykköstyöryhmästä, jossa ilmastoasioita käsitellään, ei ole tullut yhtään asiaa puheenjohtajapöytään ratkaistavaksi.

– En tiedä, kuinka vaikeita (kysymyksiä) ne ovat olleet, ne ovat työryhmässä, Rinne sivuutti.

Sen verran Rinne suostui työryhmien tilannetta valottamaan, että verotyöryhmässä ei ole Rinteen mukaan ”varmasti löydetty yhteisymmärrystä kaikista asioista”.

Rinteen mukaan lähtökohtana edelleen on, että hallitusohjelmapaperi on kasassa perjantaina.

– Ryhmistä kuului aamulla, että tiistai-iltana voisi olla ryhmien paperit valmiina, mikä tarkoittaa, että sitten on puheenjohtajapöydässä töitä.

Ministerien määrästä ei ole keskusteltu Rinteen mukaan hallitusneuvotteluissa vielä lainkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?