Eurovaaliehdokas avautuu Facebookissa rikostuomiostaan: ”Nuoren ikäni raskaimmat virheet”

Julkaistu:

Yksi eurovaaliehdokkaista avautuu Facebookissa nuoruutensa rikoshölmöilyistä.
Helsingin Sanomien tekemän selvityksen mukaan Suomen europarlamenttivaaliehdokkaista 33 henkilöä on joutunut rikossyytteeseen vuosien 2004–2019 välisenä aikana.

On kuitenkin hyvä muistaa, että syyte ei aina johda tuomioon. Oikeus päättää lopulta, onko henkilö syyllistynyt rikokseen vai ei.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan eduskuntapuolueiden ehdokkaista kahdeksan henkilöä sai lopulta tuomion. Helsingin Sanomat ei maininnut jutussaan tuomittujen nimiä.

Lehden artikkelista kävi ilmi, että yksi tuomituista oli Sdp:n ehdokas. Nyt tämä kyseinen ehdokas on kertonut saamistaan tuomioista omalla nimellään Facebookissa. Hän on 28-vuotias demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Hän väittää saaneensa kaksi rikostuomiota.

– Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet. 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa.

– 20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään. Siitä minut tuomittiin 30 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen. Kyseessä oli nuoren miehen vastuuton teko. Voin olla vain kiitollinen siitä, etten tullut satuttaneeksi ketään, Näkkäläjärvi kirjoittaa Facebookissa.
Ilta-Sanomilla ei ollut sunnuntai-illalla mahdollisuutta tarkistaa Näkkäläjärven väitteitä virallisista asiakirjoista, sillä oikeuslaitokset eivät ole pyhänä auki.

Näkkäläjärvi kirjoittaa Facebookissa, että hänen tekojensa taustalla oli raskas nuoruus.

– Ainoa veljeni kuoli ollessani 11-vuotias ja vanhempani erosivat, kun olin lapsi. Ehkä joku fiksumpi olisi osannut käsitellyt ongelmia toisin. Minulla koulu ei kuitenkaan sujunut ollenkaan, eikä oikein mikään kiinnostanut. Vaikeudet näkyivät varmasti ulospäin kuohuntana ja myös nyt uutisoituina tekoina, Näkkäläjärvi kirjoittaa.

Hän on kiitollinen siitä, että on saanut nyt toisen mahdollisuuden. Näkkäläjärvi myöntää kuitenkin sen, että tehtyä ei saa tekemättömäksi. Hän katuu myös tekojaan.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut toisen mahdollisuuden jättää hölmöilyt taakse ja luoda elämästäni toisenlainen – kiitos perheeni, ystävieni, opettajieni ja läheisieni, Näkkäläjärvi kirjoittaa.