Rinne hallitusneuvotteluista: Ohjelma valmis perjantaina, hallitus valmis seuraavalla viikolla

rac

Julkaistu:

Hallitusneuvottelut
Rinne kertoi, että hallitusohjelman valmistumisen jälkeen hallituspuolueiden kansanedustajille pidetään kahden päivän mittainen sitouttamisseminaari.
Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd) sanoi, että hallitusneuvottelut etenevät aikataulussaan.

– Meillä on ollut talouskysymyksiä ratkottavana talousryhmässä viikonlopun aikana. Ja mitä tietoja sieltä olen saanut, näyttää siltä, että asiat ratkeavat ja eteenpäin kulkee, Rinne totesi.

Rinne toppuutteli puheita puolueiden eripurasta.

– Niin hieno ilma on, että se johtaa pelkästään hyvään mieleen. Lämmintä riittää ja aurinkoa piisaa. Sen minkä olen viikonlopun aikana täältä neuvotteluista kuullut, olen havainnut, että hyvä henki jatkuu ja asiat kulkevat eteenpäin, Rinne sanoi.

Puoluejohtajat aloittavat oman palaverinsa kello 16.

– Käymme ainakin talousasioita läpi. Otsikolla ”ei ole vaikea viedä asioita eteenpäin”. Jos nyt antaisitte meidän rauhassa neuvotella ja katsoa, ovatko nämä vaikeita vai ei. Olen tottunut neuvottelemaan.

– Koko ajan on neuvoteltu. Ei tässä ole ollut yhtään lepopäivää.

Rinne uskoi, että hallitusohjelma saadaan valmiiksi perjantaina. Itse hallitus on Rinteen mukaan valmis vasta runsaan viikon kuluttua.

– Hallitusohjelmalla on mahdollisuus tulla valmiiksi perjantaihin mennessä. Hallitus ei ole kasassa vielä perjantaina.

– Sitten kun ohjelma on valmis, sen jälkeen on kahden päivän seminaariosuus, johon eduskuntaryhmät tulevat mukaan. Silloin varmistetaan, että jokainen hallituspuolueen kansanedustaja on selvillä, mitä on sovittu ja on valmis viemään niitä eteenpäin, Rinne kertoi.

Rinteen Sdp:n lisäksi hallitusneuvotteluissa ovat keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp.

IS:n seuraava suora lähetys Säätytalolta on luvassa kello 15.50.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt