Soini pohtii blogissaan ehdotusta keskustan puheen­johtajuudesta: ”Ensimmäinen, joka kaipaa minua takaisin”

Julkaistu:

Politiikka
Timo Kaunisto ehdotti Timo Soinia harkitsemaan keskustan puheenjohtajuutta.
Ulkoministeri Timo Soini (sin) on kommentoinut blogissaan keskustan entisen varapuheenjohtajan Timo Kauniston ehdotusta siitä, että Soinin pitäisi asettua keskustan puheenjohtajaksi. Soinin mukaan esityksessä on ”sekä kieli poskessa että vakava viesti”.

Soini kirjoittaa, että esityksen myötä tulee esille ja näkyväksi Kauniston huoli keskustasta.

– Kaunisto on huolissaan Kepusta. Syystä. Esittämällä minua tämä huoli tulee esiin ja näkyväksi. Saa julkisuutta. Tulee torjutuksi, mutta itse huolta ei pidä torjua.

Soini myös toistaa, että hän on jättämässä puoluepolitiikan.

– Timo Kaunisto on ensimmäinen, joka kaipaa minua sinne takaisin, mutta ei viimeinen. Saatan joku päivä itsekin saada sellaista päähäni. Nyt haluan irti.

Soini kommentoi blogissaan samalla myös meneillään olevia hallitusneuvotteluja kirjoittamalla, ettei keskustan ”pidä myydä nahkaansa synnytteillä olevalle hillopurkkihallitukselle”.

– Menestyvä Kepu ei koskaan ole apupuolue. Se on uudistuneella tahtopolitiikalla johtava puolue, hän jatkaa.

Kaunisto ehdotti Soinia keskustan johtoon aiemmin tällä viikolla Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa julkaistussa kolumnissa. Keskustan nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut jättävänsä puheenjohtajan tehtävän syyskuussa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt