Säätytalolla ihmetellään Sipilän ulostuloa: ”Vähän ikäviä tässä vaiheessa prosessia”

Rinne on edelleen sitä mieltä, että hallitusohjelma voisi hyvinkin olla valmis ensi viikon perjantaina.

17.5.2019 15:58

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd) kommentoi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän tämänpäiväistä ulostuloa eduskunnassa vai osaksi neuvotteluprosessia.

– Hän kertoo tuntojaan tällä hetkellä, tämä kuuluu neuvotteluprosessiin.

– Totean vain, että tällaisia tilanteita neuvotteluissa tulee. Nyt täytyy vain hakea ratkaisua.

Rinne on edelleen sitä mieltä, että hallitusohjelma voisi hyvinkin olla valmis ensi viikon perjantaina.

– Jos Sipilän kanssa käytyjä keskusteluja arvioin, niin meillä on kaikilla yhteisymmärrys siitä, että hyvä henki on ollut neuvotteluissa.

Sipilän mukaan hallitusneuvotteluissa pitää kuitenkin viikonloppuna päästä hurja askel eteenpäin, jotta aikataulu pitäisi.

Asiaa eduskunnassa toimittajille kommentoinut Sipilä sanoi, että kello käy, mutta maalista ollaan edelleen kaukana. Isot asiat ovat hänen mukaansa edelleen päättämättä.

Sipilä painotti, ettei keskusta peräänny yhdestäkään kynnyskysymyksestään. Hän sanoi STT:n mukaan myös, että hallituksen saaminen kasaan neuvotteluissa nyt mukana olevien puolueiden kanssa on vaikeaa, mutta yritys on kova.

– Kyllähän näissä keskusteluissa kovin erilainen arvopohja näkyy.

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kuvailee Sipilän ulostuloa ikäväksi.

– Puheet siitä, että jokin yksittäinen puolue ei ole saanut kannatusta jossain yksittäisessä asiassa ovat vähän ikäviä tässä vaiheessa prosessia.

– Se ei ainakaan ole se viesti, minkä minä olen saanut meidän neuvottelijoilta.

Henrikssonin mukaan on aivan turhaa olla myötävaikuttamassa sellaiseen tunnelmaan, että tässä olisi jotenkin ihmeellinen tilanne päällä.

– Ei tässä mitään kriisiä ole. Itse katson keskustan ryhmäkokouksen jälkeen tullutta tietoa vähän kummeksuen, että mistä tässä on kyse.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan työ talouskeskusteluissa on edennyt myös hänen käsityksensä mukaan hyvin.

– Minulla ei ole mitään syytä uudelleen arvioida aikataulua. Se on sellainen asia, joka päätetään yhdessä, jos päätetään muuttaa.

Puheenjohtajien hetki sitten alkaneessa kokouksessa on määrä jatkaa keskustelua talousraameista.

Rinne sanoi aiemmin tänään, että puoluejohtajilla on hyvä yhteisymmärrys siitä, millä tavalla talouden pelivara haetaan ja tuloihin suhtaudutaan.

Klo 17:46: Lisätty Sipilän kommentti arvopohjasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?