Sdp:lle paha notkahdus Alma Median gallupissa – Antti Rinne ei kommentoi: ”Tilanne elää niin paljon”

rac

Julkaistu:

Rinteen mukaan puheenjohtajat ovat löytäneet hallitusneuvotteluissa yhteisymmärryksen siitä, millä tavalla taloudessa ”haetaan pelivara”.
Pääministeripuolueeksi valmistautuva Sdp on pudonnut Alma Median gallupin mukaan ykköspaikalta kolmanneksi.

Sdp:n kannatus notkahti gallupissa 3,2 prosenttiyksikköä 16,4 prosenttiin, kun perussuomalaisten kannatus nousi peräti 5,8 prosenttiyksikköä 19,2 prosenttiin.

Perussuomalaiset on Alman gallupin perusteella tällä hetkellä suurin puolue. Kokoomus oli gallupissa toisena 17,9 prosentin kannatuksella.

Sdp:n puheenjohtaja, hallituksen muodostaja Antti Rinne ei halunnut kommentoida Alman gallupia perjantaiaamuna Säätytalolla lainkaan.

– En mä gallupeja kommentoi, koska tilanne elää niin paljon, Rinne kuittasi lyhyesti.

Rinne kertoi löytäneensä hallitusneuvotteluissa torstai-iltana keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän, vihreiden puheenjohtajan Pekka Haaviston, vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin ja Rkp:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin kanssa yhteisymmärryksen siitä, millä ”tavalla pelivara haetaan ja millä tavalla tuloihin suhtaudutaan”.

– Meillä näyttäisi olla hyvin yhteneväinen käsitys siitä, miten tämä tehdään, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan puheenjohtajien tai puoluesihteerien pöytään ei ole tulossa ”kovin paljon” isoja kipukohtia ratkaistavaksi, vaan ”ajattelevat ihmiset” ovat löytäneet ratkaisuja jo työryhmissä.

– Tavoitteena on, että ensi viikon perjantaina olisi hallitusohjelma kasassa.

Rinne kertoi, että hallitusneuvotteluissa on käyty läpi myös keskustan kymmenen kynnyskysymystä, mutta ei ottanut tarkemmin kantaa siihen, mitä niistä on sovittu.

– Linjani on ollut koko ajan, että ennen kuin kokonaisuus on kasassa, niin yksityiskohtia minä en kerro.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt