Rinne kertoi hallitusneuvottelujen edistymisestä – ”tilannekuva” pitäisi olla valmis

Julkaistu: , Päivitetty:

Säätytalolla on odotettavissa riitaa etenkin Sdp:n ja keskustan talousnäkemysten yhteensovittamisessa.
Hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd) kertoo Säätytalolla noin kello 17 hallitusneuvotteluiden tilanteesta.

ISTV lähettää Rinteen tiedotustilaisuuden suorana noin klo 16.55 alkaen.

Suora lähetys on päättynyt.

Rinne kertoi tänään aamulla, että lähes kaikissa työryhmissä saataisiin puoleen päivään mennessä valmiiksi ”tilannekuva”.

– Hyvin yhtenäinen käsitys näyttää olevan puolueiden osalta siitä, mikä on tilannekuva, josta lähtee määrittymään tavoitteet ja keinot asioiden eteenpäinviemiseksi, Rinne kommentoi.
Tilannekuvia käydään läpi vielä puheenjohtajien pöydässä, ja IS:lle arvioitiin, että siinä tulee riittämään ”jumpattavaa”.

Rinteen johtamien hallitusneuvottelujen keihäänkärkenä on ilmiöpohjainen lähestymistapa. Ideana on, että neuvottelijoille ei aseteta heti taloudellisia rajoitteita luovuutta kahlitsemaan, vaan taloudellinen realismi astuu kuvaan vasta tämän viikon lopulla.

Säätytalolla on erityisenä jännitteenä se, miten keskusta suhtautuu Sdp:n vaalilupauksiin. Yksi keskustan kynnyskysymyksistä hallitukseen menemiselle on se, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Sipilän toimitusministeristön peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kuvaili tiistaiaamuna keskustan reunaehtoja ”tiukoiksi”.

Saarikko ei ottanut kantaa siihen, käveleekö keskusta ulos Säätytalolta, jos keskustan kynnyskysymyksiä ei hyväksytä.

– Mennään nyt päivä kerrallaan, neuvottelut ovat vasta aika alkumetreillä.

Eilen maanantaina näkemyksiään neuvottelijoille kävi kertomassa valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki.

Valtiovarainministeriö viittasi eduskuntavaalien alla Suomen julkisen talouden kestävyysongelmaan ja arvioi, että tulevalla hallituskaudella pitäisi tehdä leikkauksia tai verojenkorotuksia kahden miljardin euron edestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt