Mykkänen: Nämä kolme reunaehtoa kokoomus antoi Rinteelle - Politiikka - Ilta-Sanomat

Mykkänen: Nämä kolme reunaehtoa kokoomus antoi Rinteelle

Kokoomuksen Kai Mykkäsen mukaan puolue ei olisi voinut antaa enempää periksi hallitustunnusteluissa. Hän kuitenkin toivoo, ettei kokoomus omaksu oppositiossa pelkkää valittajan roolia.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen katsoo, ettei puolue olisi voinut antaa Antti Rinteelle enempää periksi hallitustunnusteluissa.­

8.5.2019 20:21

Toimitusministeristön sisäministeri Kai Mykkänen (kok) puolustaa puolueensa asettamia reunaehtoja Facebook-päivityksessään. Hänen mukaansa kokoomus ei olisi voinut antaa enempää periksi hallitusneuvotteluissa.

– Olisiko meidän pitänyt osoittaa enemmän joustavuutta tunnusteluissa? Mykkänen kysyy.

– Minusta emme olisi voineet saada hyvää hallitusohjelmaa, jos olisimme jo tunnusteluissa luopuneet enemmän.

Mykkänen tulkitsee, että hallitustunnustelija Antti Rinteelle kokoomuksen vaatimukset olivat kuitenkin liian tikkoja.

– Hän sanoi tiedotustilaisuudessa valinneensa pohjan, jonka avulla parhaiten voidaan toteuttaa demarien vaalilupauksia.

Kokoomuksen kolme reunaehtoa olivat Mykkäsen tiivistämänä seuraavat:

1) Riittävän tuntuvat toimet työllisten lisäämiselle sadalla tuhannella (eli noin 75% työllisyysaste v. 2023) (palkkaamisen kynnys, töihin kannustaminen, koulutus & voimaannuttaminen, työperäinen maahanmuutto).

2) Julkinen talous tasapainoon 2023 ja tästä ei voi lipsua vaalilupausten toteuttamiseksi.

3) Kokonaisveroaste ei saa nousta eikä työn verottamista nostaa.

Mykkänen kuitenkin korostaa päivityksessään, ettei hän tahdo kokoomuksen istuvan oppositiossa pelkästään vastarannankiiskinä.

– Ei kai meistä tule kaikkea liikkuvaa ampuva, kaikesta valittava ja kaikista ehdotuksista vain huonoja puolia huomaava eduskuntaryhmä?

Näin ei Mykkäsen mukaan tarvitse tapahtua. Hän toivoo kokoomuksen puhuvan ryhdikkäästi puolueen periaatteiden puolesta myös oppositiosta käsin.

– Ryhmän sosiaalinen normi voi olla oppositiossakin sellainen, että se kannustaa hyvien asioiden kehumiseen hallituksenkin esityksissä, eikä palkitse vain rajuinta kritiikkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?