Alkavat hallitusneuvottelut saivat Twitterin riehaantumaan – ”Tulee maakunnat verotusoikeudella!” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Alkavat hallitusneuvottelut saivat Twitterin riehaantumaan – ”Tulee maakunnat verotusoikeudella!”

Julkaistu: 8.5.2019 14:00

Karvas pettymys purkautuu etenkin kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajien twiiteissä, kun taas Sdp:n ja keskustan edustajien twiiteistä paistaa tyytyväisyys.

Kansanedustajien tunteet ovat Twitterissä läikähdelleet laidasta laitaan sen jälkeen, kun hallitustunnustelija Antti Rinne ilmoitti hallitusneuvotteluihin lähtevän Sdp:n ohella keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp. Hallitusneuvotteluista ulos jäivät siten perussuomalaiset, kokoomus sekä Liike Nytin edustaja Hjallis Harkimo.

Esimerkiksi kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo oli selkeästi pettynyt siihen, että kokoomuksen entinen hallituskaveri keskusta lähti hallitusneuvotteluihin mukaan, vaikka teki huonoimman vaalituloksensa 100 vuoteen.

– Mutta hei – tulee maakunnat verotusoikeudella!, leukaili saman puolueen kansanedustaja Sari Multala.

Sen sijaan Sdp:n kansanedustaja Antti Lindtman julkaisi kuvan, jossa hän ja keskustan Antti Kaikkonen poseeraavat sopuisan tyytyväisenä.

Lindtman myös sanoo, että kyseisellä viiden puolueen porukalla voidaan lähteä muodostamaan tulevaisuuteen suuntaavaa ja muutokseen tähtäävää hallitusta.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman katsoo vasemmistopainotteisen hallituksen vievän taloutta, työllisyyttä ja yrittäjyyttä heikkoon suuntaan.

Rydman kuitenkin jatkaa kokoomuksen paikan oppositiossa olevan otollinen itsetutkiskeluun ja uudistumiseen kolmen peräkkäisen eduskuntavaalitappion jälkeen.

Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Riikka Purra ennustaa ”vihervasemmistolaisen” hallituksen tuovat muun muassa lisää veroja ja haitallista maahanmuuttoa. Lopuksi hän päivittelee: ”Mitäköhän meistä on 4 vuoden päästä jäljellä?”

Sdp:n kansanedustaja Timo Harakka twiittaa jo varmana siitä, että hallitusneuvottelut onnistuvat ja Antti Rinteestä tulee seuraava pääministeri ja näin ensimmäinen Sdp:n pääministeri Paavo Lipposen jälkeen.

Kansanedustaja Hjallis Harkimo katsoo hallitusneuvotteluihin lähtevän puoluekokoonpanon olevan ainoa mahdollinen, jossa Antti Rinne voi toteuttaa vaalilupauksiaan.

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko taas katsoo, että keskusta voi lähteä hallitusneuvotteluihin pystypäin.