HS Kuukausiliite: Maarit Feldt-Rannan syöpähoidot lopetettu – elinaikaa kuukausia

Maarit Feldt-Ranta kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä varanneensa itselleen hautapaikan.

Maarit Feldt-Ranta täytti 50 vuotta huhtikuussa 2018.

4.5.2019 2:07

Ex-kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (sd) kertoi tammikuussa jäävänsä sairauslomalle ja luopuvansa ehdokkuudestaan eduskuntavaaleissa mahasyövän uusiutumisen vuoksi.

Syöpä todettiin vuonna 2009, ja se uusiutui ensimmäisen kerran vuonna 2013. Kuukausiliitteen haastattelussa 51-vuotias Feldt-Ranta kertoo tienneensä, että syöpä palaisi.

Elinaikaa on ehkä joitakin kuukausia. Hän saa palliatiivista hoitoa, jolla lievitetään kipuja ja helpotetaan parantumattomasti sairaan oloa.

Hautapaikka on varattu kotipaikkakunnalta Karjaalta, vanhempien ja isovanhempien vierestä. Hautaa katsottiin yhdessä pojan kanssa samalla, kun kansanedustajat juhlivat kauden päättäjäisiä.

– Vaikka elämäni loppuu nyt, niin ei minulla ole sellainen olo, etten olisi ehtinyt elää. Olen ollut ihan hyvä ihminen ja olen tehnyt ihan hyviä asioita. Minulla on ollut vaikeuksia, mutta myös iloinen ja valoisa elämä. Olen tyytyväinen, että olen ollut yhteiskunnallisesti hyödyksi, Feldt-Ranta sanoo lehdessä.

”Olen elänyt huikean hienon elämän”

Feldt-Ranta työskenteli Sdp:n puoluesihteerinä vuosina 2005–2009. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Ennen poliittista uraansa hän työskenteli muun muassa opettajana ja toimittajana.

Hänellä on kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Viime jouluaattona hän kihlautui puolisonsa Vesa Kallionpään kanssa.

Feldt-Ranta on puhunut sairaudestaan avoimesti julkisuudessa ja tukenut muita syövän kanssa kamppailevia.

Tammikuussa kertoessaan syövän taas palanneen Feldt-Ranta kirjoitti Facebookissa eläneensä huikean hienon elämän.

– Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden, hän kertoi Facebookissa.

Maarit Feldt-Ranta SuomiAreenassa Porissa kesällä 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?