Sinisten Sampo Terho vetäytyy politiikasta: ”Annoin noin vuosikymmenen elämästäni” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sinisten Sampo Terho vetäytyy politiikasta: ”Annoin noin vuosikymmenen elämästäni”

Terho kertoo, ettei hänellä ole vielä valmiita jatkosuunnitelmia.

Julkaistu: 3.5.2019 17:26

Terho kertoo asiasta blogissaan.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kertoo blogissaan, ettei pyri jatkokaudelle.

– Eduskuntavaalien tulos oli Sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun. Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin. Silti tarkan harkinnan jälkeen olen päättänyt, että nyt on uusien kasvojen ja tuoreiden ajatusten vuoro, Terho kirjoittaa.

Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Puolueen eurovaalikampanjaa vetää varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

– En ole myöskään eurovaaliehdokas, joten käytännössä tämä tarkoittaa, että vetäydyn päivänpolitiikasta kun toimitusministerin tehtävät on hoidettu loppuun. Helsingin kaupunginvaltuutettu olen toki edelleen ministeritehtävien loputtuakin.

Terho kirjoittaa antaneensa vuosikymmenen elämästään politiikalle ja nähneensä lähes kaiken, mitä politiikassa nähtävää on. Hän ehti työskennellä Euroopan parlamentissa, kansanedustajana, hallituspuolueen ryhmänjohtajana, ministerinä ja hallituspuolueen puheenjohtajana.

Valmiita tulevaisuudensuunnitelmia ei ole.

– Kerron uusista suunnitelmista, kun ne kehittyvät. Yhden suunnitelman voin kuitenkin kertoa jo heti: aion viettää mahdollisimman paljon aikaa 3,5-vuotiaan tyttäreni kanssa, Terho kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?