Etsi itsellesi sopivin ehdokas IS:n eurovaalikoneesta

Julkaistu:

IS:n vaalikoneessa voit tarkastella sopivimpia ehdokkaita puolueesta riippumatta.
Eurovaaliehdokkaat kertovat vaalikoneessa mielipiteensä muun muassa siitä, hajoaako EU seuraavan 10 vuoden aikana ja onko Suomi heidän mielestään EU:n mallioppilas ja noudattaa määräyksiä liian kirjaimellisesti.

TEE IS:N EUROVAALIKONE TÄSTÄ!

Mitä mieltä olet, pitääkö EU:n perustaa yhteiset kyberturvallisuusjoukot, tuleeko Suomen hoitaa suhteitaan Venäjään mieluummin kahdenvälisesti kuin EU:n kautta, pitääkö Suomessa järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä?

IS:n vaalikone näyttää sinulle mielipiteittesi mukaan sopivimman puolueen ja sen puolueen sopivimmat ehdokkaan. Voit myös tarkastella sopivimpia ehdokkaita puolueesta riippumatta.

Sen lisäksi, että vaalikone osoittaa sinulle sopivimman ehdokkaan ja puolueen, vaalikone kertoo, ketkä ovat sinulle sopivimmat ehdokkaat valitsemasi teeman mukaan. Teemoja ovat turvallisuus, talous, maahanmuutto, tulevaisuus ja ilmasto.

IS:n vaalikoneeseen on vastauksensa antanut jo suurin osa eurovaaliehdokkaista – ja lisää ehdokkaiden vastauksia tulee vaalikoneeseen jatkuvasti.

Eurovaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5.

Etkö tiedä, ketä äänestää eurovaaleissa? Etsi itsellesi sopiva ehdokas tästä painamalla!