Setä Arkadia: Antti Rinteen ”lupaus” eläkeläisten vappusatasesta muuttuikin nyt ”vaatimukseksi”

Julkaistu:

Vuosi sitten vappuna Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne lupasi pientuloisille eläkeläisille satasen kouraan nettona, jos Sdp pääsee valtaan. Tänä vappuna ”lupaus” olikin muuttunut ”vaatimukseksi” ihmettelee pakinassaan Setä Arkadia alias Timo Haapala.
Vappu alkaa olla juhlittu, mutta työväestön menestyksellinen taistelu jatkuu! Kuten Väinö Linna toteaisi: Eteenpäin Halmeen Emman punaisen alushameen perässä!

Kulisseissa on nimittäin pikkusimoissa soiteltu viime päivinä myös hallituspohjasta. Ensi keskiviikkona pitäisi olla selvillä, mille pohjalle Antti Rinne (sd), tuo vaalitaistelun aikana Sammakko-Antin kutsumanimen saanut uljas työläisjohtaja tekaisee proletariaatin johtaman hallituksensa, johon pääsevät mukaan myös riittävästi luokkakatumusta osoittaneet porvarivoimat.

Setä Arkadia on muuten kiusaantuneena seurannut, miten varsinkin maamme porvarillisissa piireissä, mutta jopa työläisjoukoissa Sammakko-Antin kaltainen pilkkanimitys leviää. Kieltämättä toveri Rinteen suusta on hypellyt poliittisia sammakoita yhteisöveroista Nato-optioon ja siltä väliltä.

Mutta onko se nyt laitaa, että Rinteen nopeaa kannanmuodostamiskykyä päiviteltiin jopa STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan 60-vuotiskinkereillä maanantaina Musiikkitalossa. Ja tuleehan niitä sammakoita muiltakin!

Vappu-Antti. Se on Setä A:n mielestä parempi nimi tulevalle pääministerille, koska vuodentakaisessa vappupuheessaan toveri Rinne lupasi pienituloisille eläkeläisille sata euroa kuukaudessa kouraan – nettona!

Koska Setä A. on tarkka, niin tässä vuoden takainen versio Rinteen vappupuheesta:

”Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin”

Siis jos valtaan pääsee. Ja tässä tämän vapun näkemys Helsingin Rautatientorilta:

”Inhimillinen yhteiskunta ei voi sivusta seurata ikäihmistensä ahdinkoa. Siksi olemme vaatineet 100 euron tasokorotusta alle 1400 euron eläkkeisiin useamman vuoden ohjelmalla.”

On se hauskaa, miten vuodessa lupaus muuttuukin vaatimukseksi, kun juuri hetken kuluttua saattaa olla itse lupauksiaan toteuttamassa – eikä vaatimassa.

Sanoilla on merkitystä. Politiikkaa!

Demareilla oli lieviä vaikeuksia vaalien alla, mutta hyvin ei ole mennyt vaalien jälkeenkään. Kansanedustajaksi noussut Hussein al-Taee, tuo maallinen demarimuslimi ja herrasmiesasiantuntija paljastui homoja ja juutalaisia haukkuneeksi törkyturvaksi – sopivasti vaalien jälkeen! Osa on vaatinut jo herran potkimista pois Sdp:n eduskuntaryhmästä, mutta sitä ei tarvitse pelätä. Husseinilla on vahva asema, sillä ryhmästä erottaminen johtaisi siihen, että Sdp ja Jussi Halla-ahon persut olisivat eduskunnassa samansuuruisia. Herra Hussein toimii ryhmässä Rinteen varmalla takuulla!

Asia on loppuun käsitelty!

Demareilla on huono tuuri arabitaustaisten ehdokkaiden kanssa. 2016 Sdp kehui saaneensa riveihin todellisen superlöydön, Syyrian lapsille leluja kuljettaneen Rami Adhamin. Siinä ei ehtinyt kissaa sanoa, kun Ramillekin kävi kalpaten. Miehen jihadistiyhteydet paljastuivat ja paljon muutakin. Rami ei löytänytkään itseään ensin Sdp:n kunta- ja sitten eduskuntavaaliehdokkaana, vaan leivättömän pöydän äärestä syytettynä vero- ja dopinginrikoksista ja pahoinpitelystä, mistä rapsahti kymmenen kuukauden tuomio.

Tuomioistuimessa ei painanut edes ex-ulkoministeri Erkki ”The Red” Tuomiojan (sd) kehut miehen esimerkillisistä saavutuksista.

Ainakin Hussein al-Taeesta kannattaa kysyä Tuomiojaa mieluummin Joona Räsäseltä (sd), jonka Hussein tiputti 63 äänellä eduskunnasta.

Ei riso yhtään, Räsänen vakuuttaa. Eipä tietenkään.

Kaikista vastankäymisistä huolimatta hallitusneuvottelut saadaan käyntiin jossakin vaiheessa ja hallituskin – joskus.

Setä A. on päässyt vihille siitäkin, miten Rinne hoitaa Metsä Groupin Kemin selluhankkeesta kauhistuneet vihreät ja vasemmistoliiton hallitukseen niin, ettei Maria Ohisalon, Pekka Haaviston eikä Li Anderssonin tarvitse hävetä eikä pelätä hankkeen työllisyysvaikutuksia – eikä Rinteen vetää infralupauksiaan viemäristä.

Miten? No 1,5 miljardin ja 3 000 työpaikan jätti-investointi viedään rajan toiselle puolelle Haaparantaan. Ruotsin hallitus tekee tukipäätökset vartissa, eikä Suomen tarvitse tehdä mitään!

Suomesta Metsä Group käy hakkaamassa vain metsät. Kätevää!

Ps 1. Eduskunta on saanut siis uudet edustajat, joita onkin paljon. Uuteen eduskuntaan valittiin ensimmäistä kertaa myös poliittinen portsari: Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo valvoo eduskunnan kuppilaa joka hetki haukan katseellaan ja tekee luokkakantaista tukkinaisenkirjanpitoa, kuka kenenkin pöydässä istuu – ja saa istua. Varokaa, teitä tarkkaillaan!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt