Halla-aho, Kumpula-Natri ja Stubb väänsivät EU:sta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Halla-aho, Kumpula-Natri ja Stubb väänsivät EU:sta

Vaalien kolmen suurimman puolueen edustajat väittelevät EU:n tulevaisuudesta. Eurovaaleihin on aikaa enää kuukausi.

29.4.2019 11:54

Eduskuntavaalien kolmen suurimman puolueen edustajat vääntävät EU:n tulevaisuuden suunnasta ja eurovaalien tärkeimmistä kysymyksistä politiikan toimittajien järjestämässä tilaisuudessa. ISTV näyttää keskustelun suorana lähetyksenä kello 13 alkaen.

  • Suora lähetys on päättynyt.

Keskusteluun osallistuvat europarlamentaarikot Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Jussi Halla-aho. Kokoomusta edustaa Euroopan investointipankin varatoimitusjohtaja Alexander Stubb.

Kolmikosta vain Kumpula-Natri on eurovaaleissa ehdokkaana. Sdp:llä on eduskuntavaalien suurimpana puolueena merkittävä rooli siinä, kenestä tulee Suomen seuraava EU-komissaari. Komissaariehdokas on perinteisesti tullut suurimmasta puolueesta. Sdp:n kärkiniminä komissaariehdokkaaksi pidetään Eero Heinäluomaa, Jutta Urpilaista ja Kumpula-Natria.

Alexander Stubb ei lähtenyt ehdolle eurovaaleihin. Kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, mikä käytännössä katkaisi Stubbin tien komissaariksi. Stubb oli viime eurovaalien ääniharava 148 190 äänellä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho palaa kansanedustajaksi Brysselistä. Puoluejohdosta ehdolla on toinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari. Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja Timo Soini ennusti yhdeksi läpimenijäksi puolueesta IS:n erikoishaastattelussa Tevo Hakkaraista.

Perussuomalaiset pyrkivät eurovaaleissa Italian Matteo Salvinin ja muiden äärioikeiston edustajien seuraan. Soini piti IS:n haastattelussa mahdollisena, että perussuomalaiset ovat eurovaaleissa suurin puolue.

Eurovaalit järjestetään 26. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?