Uutissuomalainen: Puolet kansasta haluaisi perussuomalaiset hallitukseen

Julkaistu:

Gallup
Jussi Halla-ahon mukaan hallitukseen osallistuminen on suorin tapa käyttää valtaa.
Lähes joka toinen suomalainen haluaa perussuomalaiset seuraavaan hallitukseen, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä gallupista. Tämän ja viime viikon aikana tehdystä gallupista ilmenee, että useampi kuin joka viides näkee, että perussuomalaisten pitäisi ehdottomasti olla hallituksessa ja hieman yli joka neljäs, että sen olisi hyvä olla mukana.

Oppositioon perussuomalaiset jättäisi noin joka kolmas kyselyyn vastannut. Perussuomalaisia ei missään tapauksessa halua hallitukseen 16 prosenttia ja yhtä moni pitäisi hyvänä, jos puolue ei olisi mukana.

Asia on yhdentekevä vain hieman yli joka kymmenennelle suomalaiselle ja alle joka kymmenes ei osaa sanoa kantaansa.

– Perussuomalaisten kannattajat haluavat puolueen edistävän niitä linjauksia, joiden vuoksi puoluetta on äänestetty. Hallitukseen osallistuminen on suorin, joskaan ei ainoa, tapa käyttää valtaa. Toisaalta myös monet perussuomalaisten vastustajat toivovat puolueen osallistuvan hallitustyöskentelyyn siinä toivossa, että tämä romahduttaisi perussuomalaisten kannatuksen ja laukaisisi sisäisen kriisin, jollainen nähtiin viime kaudella, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa Uutissuomalaiselle.

Tutkimuksen on tehnyt Tietoykkönen web-kyselyllä. Tutkimukseen haastateltiin tuhatta ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt