Li Andersson on tyytyväinen Rinteen kysymyksiin: Painotukset oikeat – ”Linjassa meidän tavoitteiden kanssa” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Li Andersson on tyytyväinen Rinteen kysymyksiin: Painotukset oikeat – ”Linjassa meidän tavoitteiden kanssa”

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson.

Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson.

Julkaistu: 26.4.2019 17:07

Vasemmiston Li Anderssonin mukaan perussuomalaisten poikkeavat linjat ovat johtaneet siihen, että moni arvioi yhteisen näkemyksen löytymisen mahdottomaksi.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mielestä hallitustunnustelija Antti Rinteen tänään perjantaina puolueille lähettämissä tunnustelevissa kysymyksissä ei ollut sellaisia kokonaisuuksia, joista vasemmiston ja Sdp:n olisi vaikeaa päästä yhteisymmärrykseen.

– Ei ollut mitään erityisen vaikeaa meidän mielestä. Kysymykset käsittelivät pitkälti samoja teemoja, joiden pohjalta vasemmisto on tehnyt ohjelmatyötään. Siinä mielessä linjassa meidän tavoitteiden kanssa, Andersson sanoo.

Hän kertoo kuitenkin toivoneensa enemmän kysymyksiä etenkin talous- ja veropolitiikasta, sillä niissä löytyy varsin isoja linjaristiriitoja puolueiden välillä.

Kaikkiaan Rinteen kysymyspatteristo oli Anderssonin mukaan hyvä, ja painotukset oikeat. Erityisesti hän ilahtui siitä, miten ilmastokysymykset olivat niin näyttävästi listalla heti ensimmäisenä.

Listan alkupäässä kysyttiin muun muassa sitoutumista ilmastopolitiikan uudistamiseen maailman keskilämpötilan rajoittamiseksi 1,5 asteeseen ja kehitysyhteistyömäärärahojen nostamiseksi 0,7 prosenttiin suhteessa BKTL:on.

Perussuomalaiset ei ole valmis kumpaakaan kohtaa hyväksymään.

Anderssonin mukaan vasemmisto ei olekaan valmis lähtemään hallitukseen, joka ei sitoudu näihin kysymyksiin.

– Ilmastopolitiikka on meidän omissa papereissamme linjattu määrääväksi kysymykseksi. Sen on pakko olla niin, että ne jotka osallistuvat, myös sitoutuvat siihen vaadittavaan kunnianhimoon.

Hän alleviivaa, että vasemmistoliitto on arvioinut yhteistyömahdollisuuksia perussuomalaisten kanssa täysin samoilla kriteereillä kuin kaikkien muidenkin puolueiden kanssa.

– Kun he niin selvästi ovat linjanneet olevansa niin poikkeavaa mieltä kuin kaikki muut aika monissa isoissa keskeisissä kysymyksissä, niin totta kai se johtaa siihen, että moni arvioi yhteisen näkemyksen löytymisen olevan mahdotonta tai vaikeaa.

Tuoreimmat osastosta