Presidentin kanslia paljastaa nyt, miksi Niinistön rintataskusta törrötti rahaa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Presidentin kanslia paljastaa nyt, miksi Niinistön rintataskusta törrötti rahaa

Vieressä istuneen Pentti Arajärven arvaus piti paikkansa.

25.4.2019 21:55

Presidentti Sauli Niinistön ja povitaskusta törröttävän setelin arvoitukseen on tullut ratkaisu.

Presidentin kanslian viestintäpäällikkö Katri Makkonen vastasi illalla sähköpostitse Ilta-Sanomien tiedusteluun, miksi 50 euron seteli pilkisti presidentin taskusta torstaina valtiopäivien avajaisissa.

– Presidentillä oli tosiaan rintataskussaan seteli, joka oli silmälasien mukana noussut esiin, Makkonen vastasi.

Seteli näkyi tänään, kun presidentti saapui valtionpäivien avajaisissa kutsuvieraille tarkoitettuun kahvitilaisuuteen.

Presidentti istuutui juhlapöytään, jossa hänen toisella puolellaan istui presidentti Tarja Halosen puoliso emeritusprofessori Pentti Arajärvi. Toisella puolelle asettui puhemies Antti Rinne.

Antti Rinne ja presidentti Sauli Niinistö. Niinistön rintataskussa oli 50 euron seteli.­

Niinistö huomasi rintataskusta pilkottavan setelin siinä vaiheessa, kun tarjoilu alkoi.

Presidentin vieressä istunut Pentti Arajärvi kertoo IS:lle jälkeenpäin, että huomasi Niinistön rintataskussa olevan setelin. Hän sanoi, että tilanne oli yllättävä.

– Se tuli ilmeisesti näkyviin sen takia, että hän otti silmälasit rintataskusta. Mitään muuta minä en siitä tiedä, Arajärvi arveli.

Arajärven arvaus osui näin ollen oikeaan.

Puhemies Antti Rinne toivotti presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion tervetulleiksi puhemiehen vastaanottotilaisuuteen eduskunnan valtiosaliin valtiopäivien avajaisissa Helsingissä.­

Aiemmin on tiedetty, että presidentti Niinistö ei ole taskuliinojen ystävä.

Martti Mörttisen ja Lauri Nurmen kirjassa Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra kerrotaan, miten Niinistöä ärsyttivät taskuliinamiehet. Poliitikoista taskuliinoja käyttivät muun muassa Alexander Stubb (kok) ja Carl Haglund (r).

Kirjassa kerrotaan, miten linnan pihalla presidentti hakeutui yhä useammin SDP:n puheenjohtajan, silloisen valtiovarainministeri Antti Rinteen seuraan.

– Kerran Niinistö oli kulkenut Rinteen ohi ja koskettanut tämän puvuntakin rintapieltä. "Sinä et käytä sellaista liinaa", Niinistö oli sanonut. "Minäkään en tuollaista laittaisi ikinä", Niinistön kerrotaan sanoneen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?