Orpolta tiukka viesti hallitustunnustelut aloittavalle Rinteelle: ”Talouslinjamme on täysin ehdoton”

Orpon mukaan Rinne soitteli hänelle perjantaina ja kävi prosessia läpi.

Petteri Orpon mukaan kokoomus on valmis menemään neuvottelupöytään ”vahvasti omilla tavoitteilla”.

23.4.2019 17:04

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toisti tiistaina eduskunnassa viestinsä siitä, ettei kokoomus ole valmis menemään hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.

– Talouslinja on meidän ryhmälle oikeastaan täysin ehdoton, näemme vielä, että on laskeva suhdanne, niin peruslinjan täytyy olla hyväksyttävissä.

– Kun on yhteinen realistinen kuva kansantalouden tilasta ja niistä uudistuksista, mitä halutaan, niin ollaan jo pitkällä.

Orpon mukaan Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne soitti hänelle viime viikon perjantaina ja ”kävi lähinnä prosessia läpi”.

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi eduskunnassa käyneensä keskusteluja Rinteen kanssa. Sipilän mukaan keskusta on matkalla oppositioon, ellei ”vaalien voittajien kesken tapahdu ihmeitä”.

Käytännössä keskusta voisi siis harkita hallitukseen lähtemistä, jos hallitusneuvottelut karahtaisivat kiville ilman keskustaa.

Rinne nimitetään lähipäivinä hallitustunnustelijaksi. Orpon mukaan vaalien lopputulos oli niin tasainen, ettei Sdp:llä ole ”kovin vahvaa mandaattia”.

Rinne odottaa saavansa puolueilta vastaukset jo ennen vappua. Puolueille lähtevissä kysymyksissä on runkona IS:n tietojen mukaan kestävään kehitykseen liittyvät teemat.

Rinne sanoi viime torstaina, että Sdp ja kokoomus ovat aina ottaneet yhteen talouskysymyksissä, mutta ”aina silloin tällöin on löytynyt yhteinen näkemys, miten viedään asioita eteenpäin”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?