Halla-aho palaa eduskuntaan heinäkuussa – johtaa silti perussuomalaisten hallitusneuvotteluja

Julkaistu:

Jussi Halla-aho palaa europarlamentista heinäkuun alussa.
Viikko sitten eduskuntavaaleissa jättimäisen äänisaaliin saanut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ole paikalla ensi viikolla, kun uusi eduskunta aloittaa työskentelynsä.

Halla-aho lähetti maanantaina tiedotteen, jossa hän kertoo pysyvänsä Euroopan parlamentin jäsenenä 2. heinäkuuta asti ja aloittavansa kansanedustajan tehtävissä seuraavana päivänä.

– Osallistun tiiviisti parlamenttiryhmien muodostamista koskeviin neuvotteluihin Brysselissä sekä ennen toukokuun lopulla pidettäviä Euroopan parlamentin vaaleja että niiden jälkeen. Näitä tehtäviä helpottaa se, että olen parlamentin jäsen. Vastaavasti nämä velvollisuudet häiritsisivät osallistumistani valiokuntatyöskentelyyn eduskunnassa. Koska varsinainen poliittinen työ eduskunnassa ei ala ennen hallituksen muodostamista, läsnäoloni kansanedustajana ei liioin ole välttämätön kyseisten kuukausien aikana, Halla-aho perustelee tiedotteessaan.

Päätöstään Halla-aho perustelee myös sillä, ettei hänen tilalleen Brysseliin tarvitse näin ollen lähettää kahdeksi kuukaudeksi uutta edustajaa. Uudet europarlamentaarikot valitaan toukokuun lopulla järjestettävissä eurovaaleissa.

Halla-ahon paikalla heinäkuun alkuun asti eduskunnassa on Mika Raatikainen, joka jäi varasijalle Helsingin vaalipiirissä.

– Ratkaisu ei vaikuta minun tai perussuomalaisten edellytyksiin osallistua hallitustunnusteluihin tai -neuvotteluihin, Halla-aho vakuuttaa.

Halla-aho valittiin eduskuntaan nyt toisen kerran. Hänet valittiin ensi kertaa vuoden 2011 vaaleissa, mutta hän siirtyi kesken vaalikauden europarlamenttiin tultuaan valituksi sen jäseneksi 2014.