Perussuomalaisten Jussi Halla-aho esittelee ”kohutun kanakeittonsa” – videolla mukana myös tytär Hilma - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho esittelee ”kohutun kanakeittonsa” – videolla mukana myös tytär Hilma

Jussi Halla-Aho lisäsi pääsiäislauantaina Youtube-kanavalleen ennen vaaleja tunnetuksi tekemänsä kanakeiton ohjeen videon muodossa.

Julkaistu: 21.4.2019 16:32

Halla-aho kertoi huhtikuussa haluavansa vaalituloksen jälkeen ”vetäytyä takahuoneeseen, jossa on 10 litran kattila” kanakeittoa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho elvytti Scripta-bloginsa torstaina. Halla-aho kirjoitti blogiinsa uuden kirjoituksen, joka käsitteli menneitä eduskuntavaaleja.

Blogi ei ole ainoa kanava, jolle Halla-aho on eduskuntavaalien jälkeen innostunut lisäämään uutta materiaalia pitkän hiljaiselon jälkeen. Pääsiäislauantaina puheenjohtaja lisäsi Youtube-kanavalleen ennen vaaleja tunnetuksi tekemänsä kanakeiton ohjeen videon muodossa. Reseptivideota edeltävä julkaisu kanavalla on neljän vuoden takaa.

Videolla Halla-aho valmistaa yhdessä tyttärensä Hilman kanssa kanakeittoa, jota Halla-aho lupasi huhtikuun alussa nauttia vaalituloksen paljastuttua. Halla-ahon perheenjäseniä ei aikaisemmin ole julkisuudessa liiemmin nähty.

– Kun vaalitulos on selvillä ja pakolliset sanottu, aion vetäytyä johonkin takahuoneeseen, jossa on 10 litran kattila kana-sulatejuusto-herne-maissi-paprika-makaroni-keittoani sekä useampia pulloa Trimbach-valkoviinia. Aperitiiviksi ja digestiiviksi esim. Persha Hildija -vodkaa. Se on vot, puheenjohtaja kirjoitti Facebookissa.

Keitto ei paljoa muuta sisälläkään kuin Halla-ahon ylläolevassa kommentissa mainitsemat raaka-aineet. Tästä syystä se on myös hyvin edullinen - kuudelle hengelle valmistettaessa keitolle tulee hintaa alle 15 euroa. IS:n karkean kalorilaskurin mukaan keitto sisältää noin 3 600 kaloria.

Kokosimme reseptin Halla-ahon kanakeittoon ja se löytyy jutun lopusta.

Aterian kruunaa Halla-ahon suosikkivalkoviini. Videolla puheenjohtaja kertoo pitävänsä riesling-rypäleistä tehdyistä viineistä. Erityisesti Ranskan Alsacen alueen rieslingit ovat miehen makuun.

– Jos kulutus ei ole kauhean suurta, kannattaa melkein maksaa kymppi ylimääräistä, koska sillä valkoviinistä lähtee kiljun maku pois. Tämä on henkilökohtainen kokemukseni, Halla-aho toteaa videolla.

Trimbach-viini maksaa Alkossa noin 20 euroa.

Jussi Halla-ahon kanakeitto (kuudelle hengelle)

700g hunajamarinoitua broilerin fileesuikaletta

kaksi sipulia

kaksi litraa vettä

kaksi kanaliemikuutiota

200g sulatejuustoa (esim. Olympia)

500g kauramakaronia (esim. Torino)

450g herne-maissi-paprika pakastevihanneksia

currya, suolaa, persiljaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?