Jussi Halla-aho ottaa Facebookissa kantaa blogiasiaan: Ei irtisanoudu kaikista kirjoituksistaan – ”On ollut ja on edelleen pointti”

Viime päivinä huomion kohteena olleiden blogikirjoitusten esille tuominen on Halla-ahon mukaan toimittajien ”rituaali” ja ”pakkoliike”.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa, ettei voi ”irtisanoutua” kirjoituksistaan kokonaisuudessaan.

20.4.2019 14:47

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei irtisanoudu vanhoissa blogikirjoituksissaan esittämistään muotoiluista. Halla-aho kirjoittaa asiasta Facebookissa.

Halla-aho kirjoittaa, ettei häntä kiinnosta vastata kirjoituksia koskeviin kysymyksiin, sillä ne on puheenjohtajan mukaan käyty läpi jo useammassa otteessa.

Asioiden esille tuominen joka vaalien yhteydessä on Halla-ahon mukaan toimittajien ”rituaali” ja ”pakkoliike”.

Puoluejohtaja katsoo, että osa hänen kirjoituksistaan on ollut harkitsemattomia, osa yksityishenkilönä sanottuja ja osa sellaisia, joiden sanoma pätee edelleen.

– Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona.

– Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti.

Halla-ahon mukaan pelkästään ”hyvän päivän toivotuksetkin kyseisellä alustalla olisivat epäilyttäviä”.

Puheenjohtaja sanoo, ettei voi ”irtisanoutua” kirjoituksistaan kokonaisuudessaan.

Päivityksessään Halla-aho ottaa kantaa myös tapaukseen, jossa Helsingin Sanomien toimittajalta vietiin mikrofoni perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa tämän kysyttyä Halla-ahon kirjoituksista.

– En liioin voi käyttää koko EU-vaaleja käsittelevää tiedotustilaisuutta siihen, että käymme yksi kerrallaan läpi toimittajan sitaattikokoelmaa ja yksittäisten sitaattien taustaa ja merkitystä.

Halla-ahon mukaan tilanteessa jäi vaihtoehdoksi se, että mikrofoni otettiin pois toimittajalta ja annettiin toiselle, jolla oli jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää.

Halla-ahon vanhemmista, noin kymmenen vuoden takaisista teksteistä on kirjoittanut tällä viikolla esimerkiksi Helsingin Sanomat. Kyse on teksteistä, jotka ovat herättäneet kysymyksiä Halla-ahon ihmiskäsityksestä ja arvoista. Aiemmin muun muassa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on arvostellut hallituspohdintojen lomassa Halla-ahon ajatusmaailmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?