Yksi kysymys kuumensi tunteet perus­suomalaisten tiedotus­tilaisuudessa – katso video: Halla-aho vaati mikrofonia pois toimittajalta

Yksi kysymys sai tunteet kuumenemaan Perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaiset julkisti torstaina ehdokaslistansa eurovaaleihin. Ehdokkaiden jukistamisen jälkeen toimittajilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä puheenjohtaja Jussi Halla-aholle. Puheenvuoroja jakeli puolueen viestintävastaava, ”työmies” Matti Putkonen.

Helsingin Sanomien toimittaja kysyi Halla-aholta tämän vanhoista blogiteksteistä, jotka jälleen eduskuntavaalien aikoihin nousivat esiin. Halla-aholta kysyttiin, seisooko hän edelleen tekstiensä takana.

Halla-aho aloittaa vastauksensa viittaamalla kokoelmaan konteksteistaan irrotettuja tekstejä. Tämän jälkeen toimittaja on valmis täsmentämään kysymystään ja ottamaan esiin yhden sitaatin.

– Ei, ei, ei, Halla-aho sanoo ja pyytää Putkosta hoitamaan mikrofonin pois toimittajalta.

– Pistetään poikki sitten. Sä annat nyt kysymyksen ja Halla-aho vastaa. Ja anna mikrofoni jo tähän eteen, Putkonen sanoo.

Toimittaja yrittää yhä tarkentaa kysymystään.

– Nyt loppu, sanoo Putkonen.

Kysymykseen ei saatu vastausta.

Perussuomalaiset esitteli tilaisuudessa myös vaaliohjelmansa. Puolueen tavoitteena on pitää vähintään kaksi paikkaansa europarlamentissa ja saada mahdollisesti kolmas. Puolue kertoo olevansa huolissaan äänestysaktiivisuudesta, koska vaalien välillä on nyt vain kuusi viikkoa.

Puheenjohtaja Halla-aho kertoi tilaisuudessa myös, että perussuomalaiset haluaa rakentaa muiden kansallismielisten puolueiden kanssa ryhmän yhteisille teemoille.

Tilaisuuden lopussa Putkonen sanoi toivoneensa, että tilaisuus olisi ollut sivistyneempi eivätkä toimittajat olisi käyttäytyneet vihamielisesti.

– Toimittaja, täsmensi Halla-aho.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?