Ministerit kokoontuivat yleisistuntoon – julkisuudesta eroilmoituksensa jälkeen vetäytynyt Juha Sipilä ”oli estynyt”

Julkaistu:

Anu Vehviläinen johti yleisistuntoa, koska myös Petteri Orpolla oli este.
Pääministeri Juha Sipilä kertoi tiistaina luopuvansa keskustan puheenjohtajan paikalta ”historiallisen suuren vaalitappion” vuoksi.

– Nyt, puolueen puheenjohtajana, kannan vastuun viimeisimmästä raastavasta vaiheesta, Sipilä kirjoitti blogissaan.

Sipilän hallituksen ministerit kokoontuivat keskiviikkopäivällä valtioneuvoston yleisistuntoon, mutta julkisuudesta ilmoituksensa jälkeen vetäytynyt Sipilä ei osallistunut kokoukseen. Sipilän erityisavustajan Riina Nevamäen mukaan Sipilä on virallisesti lomalla.

– Puheenjohtajana toimi pääministerin toinen sijainen, ministeri Vehviläinen, koska pääministeri ja myös hänen ensimmäinen sijaisensa ministeri Orpo olivat estyneitä, istuntoyksikön päällikkö Arno Liukko kertoo.

Lisäksi kokouksessa olivat läsnä Kimmo Tiilikainen, Timo Soini, Jussi Niinistö, Anne Berner, Pirkko Mattila, Mika Lintilä, Jari Leppä, Sampo Terho, Antti Häkkänen ja Anne-Mari Virolainen.

Sipilän hallitus on toiminut toimitusministeristönä siitä saakka, kun Sipilä jätti hallituksensa eronpyynnön 8. maaliskuuta. Taustalla oli sote-uudistuksen kaatuminen.


Sipilän tukemana elinkeinoministeriksi noussut Mika Lintilä (kesk) sanoi kokoukseen tullessaan pitävänsä Sipilän ratkaisua odotettuna.

– Ei siinä mitään yllättävää, näinhän se oli sanonut koko ajan, Lintilä viittasi Sipilän peräänkuuluttamaan tulos tai ulos -periaatteeseen.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessa 7. syyskuuta. Lintilä ei ottanut kantaa siihen, onko hänellä kiinnostusta lähteä keskustan puheenjohtajakisaan mukaan.

– Katotaan nyt, tässä tulee pääsiäinen ja kaikki, Lintilä kuittasi.

Antti Kaikkonen kertoi tiistaina ”harkitsevansa asiaa vakavamminkin, jos aitoa kannatusta on”. Ennakkoon vahvana nimenä pidetty Annika Saarikko lomailee perheensä kanssa, eikä ole ottanut kantaa asiaan.

Saarikko on saamassa perheenlisäystä syyskuussa, mikä saattaa sulkea Saarikon keskustan puheenjohtajakisasta ulos.

Myös Katri Kulmunin, Hannakaisa Heikkisen ja Antti Kurvisen nimet on mainittu puheenjohtajaspekulaatioissa.

17.4. kello 15.12: Lisätty tieto siitä, että Sipilä on erityisavustajan mukaan virallisesti lomalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt