Vaalipöytäkirjassa outo virhe – tarkastuslaskenta nosti Sdp:n Tuula Väätäisen eduskuntaan ohi puoluetoveri Timo Suhosen

Julkaistu:

Suurin muutos tapahtui Kuopiossa.
Savo-Karjalan vaalipiirissä eduskuntavaalien tarkastuslaskennassa Tuula Väätäinen (sd) on ohittanut puoluetoverin Timo Suhosen. Vaalipiirilautakunnan mukaan Väätäisen äänimäärä nousi tarkastuslaskennassa 40:llä, kun Suhosen tulos puolestaan laski 25 äänellä.

Tarkastuslaskennan jälkeen Väätäisen tulokseksi kirjattiin yhteensä 3 984 ääntä ja Suhosen lopullinen tulos oli 3 955 ääntä.

Vaalipiirilautakunta vahvistaa tuloksen keskiviikkona.

Suurin muutos tapahtui Kuopion Särkiniemen äänestysalueella, jossa Suhonen menetti tarkastuslaskennassa 30 ääntä.

– Suhoselle oli vaalipöytäkirjassa merkitty äänimääräksi kolme. Numero oli vedetty yli ja korjattu neloseksi. Kaupungille Suhosen äänimääräksi ilmoitettiin kuitenkin 34, vaalipiirilautakunnan sihteeri Jarmo Toivola kertoo STT:lle.

Asiasta uutisoi aiemmin Yle.

63-vuotias Väätäinen on karttulalainen sairaanhoitaja, erityistason perheterapeutti ja työnohjaaja. Hän on Kuopion kaupungin valtuuston toinen varapuheenjohtaja ja oli kansanedustajana vuosina 2003–2015. Jäi nuorena leskeksi, mutta on nykyään avioliitossa. Kahden aikuisen pojan äiti. Harrastaa käsitöitä.

Suhonen IL:lle: ”Tunnelma on tietenkin erittäin epätodellinen”

– Sunnuntaista tiistaiaamuun sain elää kansanedustajan elämää ja sitten minut tyrkättiin pois. Tunnelma on tietenkin erittäin epätodellinen, Suhonen kommentoi kohtaloaan Iltalehdelle.

Suhonen kertoo Iltalehden jutussa, että tiistaiaamuna häneen otti yhteyttä paikallismedia, joka kauppasi ”uudelle kansanedustajalle” kiitosviestin julkaisemista lehdessä.

– Kysyin saisinko koko etusivulle tekstin, jossa lukee ”Nyt vituttaa”.