Perussuomalaiset odottaa ”mielenkiinnolla viestiä” kokoomuksen suunnalta – Jussi Halla-aho: Emme nimeä inhokkeja emmekä suosikkeja

Julkaistu:

Jussi Halla-aho on avoin kaikenlaiselle yhteistyölle.
Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän eroilmoitus puoluejohtajan tehtävistä ei yllättänyt perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

– Sipilän ilmoitus ei varmaankaan tullut kenellekään yllätyksenä. Se olisi odotettavissa oleva reaktio veret seisauttavan vaalitappion jälkeen missä tahansa puolueessa.

Miten Sipilän siirtyminen vaikuttaa hallituksen muodostamiseen?

Halla-ahosta olisi nyt mielenkiintoista kuulla muilta puolueilta, haluavatko he lähteä hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.

Halla-aho muistuttaa, että perussuomalaiset on sanonut useita kertoja puolueen olevan avoimia kaikenlaiselle yhteistyölle.

– Yhteistyövalmiudesta ei ole kovin paljon iloa, jos muut puolueet eivät ole missään oloissa valmiita hallitusyhteistyöhön meidän kanssamme.

Vaalikeskusteluissa puolueista kokoomus ei suoralta kädeltä sulkenut yhteistyötä perussuomalaisten kanssa.
Halla-aho sanoo, ettei kokoomus ole millään tavalla pyrkinyt selvittämään, minkälaisilla ehdoilla ja missä olosuhteissa he olisivat halukkaita lähtemään perussuomalaisten kanssa hallitukseen.

– Odotamme mielenkiinnolla minkälaista viestiä siltä suunnalta tulee.

Jos vaalien voittaja Antti Rinne (sd) ei onnistu hallituksen muodostamisessa, onko mahdollista saada hallitus, jonka rungon muodostavat perussuomalaiset ja kokoomus?

– Emme ole nimenneet inhokkeja ja suosikkeja, emmekä tee sitä nytkään.

Hallitukseen menosta Halla-aho sanoo, että perussuomalaisten tulee pitää kiinni linjauksista, joiden takia puoluetta on äänestetty.

– Toki niiden sisällä on neuvotteluvaraa, jos hallitusyhteistyöhön lähdetään.

– On vaikea nähdä perussuomalaisten lähtevän hallitukseen, joka ei selkeästi tunnista ja tunnusta humanitaarisen maahanmuuton ongelmia ja sitoudu sen vähentämiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt